Inomhusväder!

Nog blev det kallt, och hur det ska kunna vara 6 plusgrader i övermorgon har jag väldigt svårt att förstå!

-20 i morse som sen blev kallare så runt -23 på dagen och i kväll -26. Det är alldeles för mycket, och helt obegripligt att det ska vara ordentligt med plusgrader i helgen sen. 30 grader varmare, som skillnaden mellan 0-gradigt och +30. Galet!

Mockade två lösdrifter och så fick Lemonaden och Grå jogga lite i töm. Det var vad jag pallade i kylan. Sen fika och på eftermiddagen roade sig jag och Nisses praktikant med att göra uppsittningsträning med Nisses ardennrar inne i stallet. Fyra ston tog vi och vi turades om med att sitta på och leda. Tre av dom suttna på tidigare, men bara skrittade lite på och det är flera år sedan. Så vi repeterade lite snabbt sadling, hänga och sen red vi stallgången ner. Fjärde stoet var en unghäst, en treåring som bara haft sele och träna på sig vid något enstaka tillfälle. Henne sadlade vi, gjorde lite förberedande övningar på och så hängde jag på henne stillastående. En bra början på inridning! Det är verkligen skillnad på att rida in ardenner mot andra hästar!

Sen middag, jag bakade en saffranskaka och sen nattning av hästarna i kylan. Efter det kom Linda och fikade lite. Nu hoppas jag på lite mildare väder i morgon, prognosen säger att det ska vara 13 grader i morgon bitti men det tror jag inte på!

Lemonaden! Vackert men kallt ute! 

Lemonaden fick på sig sitt nya, tjockare täcke. Får vi se hur länge det är helt, varken hon eller hennes kompisar är så rädd om täckena. 

Grå flyter nästan ihop med allt vitt! 

Liv, stor ardenner med lång mule! 

Hennes syster Lilja! 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0