Söndag!

En ledig helg har swischat förbi, det går fort och ännu fortare känns det som att det går när dagarna är så korta!

En lugn morgon, sen lite fix med hagarna innan jag började rida. Först Clarinett som verkligen behövde komma ut och jobba bort lite energi efter den här veckans stök. Men på den första vägen jag red blev jag omkörd av hela jaktlaget, eftersom jag inte vill rida mitt i någon jakt var jag tvungen att tänka om. Tänkte först testa en nylagd väg men ett steg in på den kände jag att den inte bar, det kände inte Clarinett som ju absolut ville gå den vägen. Efter viss övertalning fick jag henne av där, och sen nästa diskussion när vi skulle vända av på nästa väg sen då hon laddat hemåt igen. Efter ett antal diskussioner på flera ställen kom vi in på en bra väg och kunde trava och galoppera så hon blev både svettig och trött!

När vi kom tillbaka var Linda på plats och vi red ut Bea och Chokladen i skogen. När vi kom ner därifrån kom Nisse till stallet och slog på tappsko på både Bea och Juliette. Sen kunde vi rida Juliette och Movie samma sväng i skogen.

Jag skulle egentligen ha jobbat en häst till men Nisse ville bjuda på pizza och det säger man ju inte nej till. Så vi åkte upp på byn och åt, och sen kaffepaus innan nästa ryck som inleddes med en ny bekantskap. Det är en islänning som står hos Nisse som jag ska sitta på och åka lite på. Jag tror att han är 4 år, han är lite tömkörd och han är sutten på någon gång, men då utan sadel och uppslängd. I dag provade jag först ut en  sadel på honom och när vi sen gick ut från stallet så klev Nisses två frigående kvigor upp ungefär fem meter framför oss i mörkret! Han tittade till men sen inget mer, snacka om cool! Mina hästar hade dött! Vi gjorde lite start och stopp, förberedande uppsittningsövningar och jag hade med mig min lilla pall som han fick träna på att stå bredvid.

Sen nattning av mina hästar och så bokföring och in med momsrapporten. Skönt att det är gjort för denna gång! Nu ladda för jobb i morgon!

Movie på väg uppför backarna efter Juliette! 

Islänningen, så söt! 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0