Rolf-Göran!

En riktigt bra dag igår med inspiration och bra ridning! Det behövs verkligen nu!

Som vanligt började jag dagen i stallet, tog Movie i töm och red Chokladen. Det var ju även Chokladens dag igår så vi firade med ridning i 9 plusgrader och sol!

Sen blev jag upphämtad av ett gäng tjejer och så åkte vi till Sundsvall där Rolf-Göran Bengtsson var på besök. Vi tittade på träning först på dagen, såg slutet på en grupp och sen en hel träning innan vi åkte iväg och åt. På kvällen den var det clinic, först en grupp som red väldigt basic och mest bommar, sen red Rolf-Göran en häst och sen sista gruppen hoppade högre och mer tävlingsupplägg. Det var jättebra!

Mycket grunder och basic. Rid rakt och framåt fick de flesta höra! Rolf-Göran har ett väldigt bra öga för detaljer, och genom att ändra små detaljer (korta stiglädren ett hål, ändra vägen lite, be ryttarna rida hästen lite annorlunda i traven mm) blev det stora skillnader. Roligt att se! Han backade tillbaka och lät de jobba lite i trav (tex med att få bättre stöd i handen eller att få hästen rakare) när de fick problem, ett var vsrv på en stor volt och sen gick hoppningen bättre!

Det blev sen nattning av hästarna och i dag är jag lite seg, bara drt här att sitta timtal på en träbänk är slitsamt för kroppen! Ska i alla fall sätta ihop smörgåstårtan nu innan jag rider lite. Verkar vara blåsigt i dag!

Movie på morgonen! 

Chokladen i solen! 

Bilder från träningen och clinicen. Galet fina hästar fick vi se! 


Clincen började med att han gick igenom lite upplägg och hur han tränar. 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0