Julafton!

Jag hoppas att alla som läser har en riktigt skön och härlig jul nu!
 
Igår inledde vi julafton med julfrukost med Linda. Jag hade innan vattnat och fixat med hästarna så vi kunde sitta i lugn och ro! Lite julklappsöppning också, jag fick långkalsonger av Nisse (behövde verkligen det, speciellt lite tunnare modell att ha under vanliga byxor och de nya vinterridbyxorna) och presentkort på Granngården. Hoppas att kunna köpa något roligt för det men finns ju risk att det blir foder... Fick även en massa tunnbröd av Linda som hon bakat.
 
Sedan till stallet för att rida deen traditionella julritten för att leta tomten. Clarinett och Juliette var sjukt taggade, Clarinett backade sig i väg från stallet och Juliette inledde med ett bocksprång när Linda satt upp. Ingen av oss hade lust att tillbringa julafton på akuten men vi kom faktiskt hem alla tillsammans utan större incidenter, även om det ingick en del oplanerade skutt och hopp på turen. Tomten såg vi inte men det var nog lika bra med tanke på hur rädd hästarma var för allt. Fint att rida i solen i alla fall. Sedan fick alla hästarna ett varsitt juläpple. Bob har aldrig ätit äpple och han tänkte inte prova heller, inte ens en liten bit, men hans mamma ställde upp och åt bådas äpplen. Och sedan var julafton hos hästarna över.
 
Linda åkte vidare på julfirande. Jag ägnade lite tid åt boken jag köpt till mig själv i julklapp, Hästpojken av Carl Hedin, och åt julpraliner, innan det var dags att duscha och så åkte jag och Nisse på vårat julfirande. Vi firade så som vi gjort sista åren, hos Nisses systerson med familj. Mycket god mat, lite stök när barnen skulle öppna julklappar och så avslutade vi med att spela Rappakalja.
 
Sen var det bara att natta hästarna och sova. I dag visar termometern -20 grader så vi får se hur mycket som blir gjort. Jag har ju min bok och fortfarande mycket choklad kvar så jag klarar mig nog även om jag blir inne!
 
Utsikt från gårdagens jultur!
 
Pigga hästar!
 
Så vackert med sol och snö!
 
Fin bild på Juliette! 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0