Hingstpremiering och Wången-helg!

Som alltid när vi åker till Wången för premiering så är det ett intensivt dygn, vi var på Wången ganska exakt ett dygn denna helg men med allt annats tog det hela helgen. Här är min helg i ett kort sammandrag!
 
Vi kan börja med att konstatera att det varit skitväder, snö, blåst, regn och kallt, så glad för mun vinterkappa! På lördagmorgon så började jag i stallet. Jag longerade Oskar som fick träna lite på galoppfattningar. Sedan så red jag Zayats och Chokladen på slingan. Är nog vinterns sista ridning på slingan tror jag!
 
Sedan röjde jag ur bilen eftersom vi skulle ha min bil, tror ni inte att motorlampan började lysa på väg till stallet på morgonen? Troligen snö som ställde till det för den slocknade sen men jag hann ju bli orolig... Så fika och så åkte vi och hämtade transporten först och hästen sen. Nisses hundar hann rymma också, precis när vi skulle åka och Nisse skulle stänga in dom, men en snabb räddningsinsats med bilen löste det! 
 
Det var bara Rubell som skulle visas, från början var tanken fyra, och han står utlånad på andra sidan älven då vi hämtade honom där. En stor och snäll ardennerhingst som är godkänd sedan tidigare och nu skulle visas för sundhetskontroll. Hans ägare och uppfödare var uppe och följde med oss, även hon som lånar honom nu som lekfarbror till sina unghästar var med så vi var fyra personer. 
 
Resan till Wången gick bra trots vädret, väglaget var bra förutom de två sista milen som var som att åka på såpa. Fruktansvärt läskigt med en tung ardenner i transporten, men han stod som tur var helt still och vi tog oss fram. Väl framme så badades Rubell innan vi också duschade och gick på premieringsmiddag. Som alltid på Wången så var det god mat, buffe med både laxfile och fläskfilé, 70 personer var anmälda till middagen så ett stort gäng hästfolk var det där! 
 
I morse så flätade vi Rubell direkt efter frukosten, är ju lite speciellt med ardennerflätningen och nu var det längesen sist så jag var inte riktigt nöjd, men stilig blev han ändå! Rubells ägare visade honom och jag hann för ovanlighetens skull även se lite. Efter lunch fick alla hästar sin kritik, Rubell skulle ju bara göra sundhetskontroll och den klarade han galant. Vi packade ihop oss, mockade och åkte hem. 
 
När vi lämnat av Rubell så drack vi en kopp kaffe där, sen åt vi pizza på byn innan hemfärd, vi hann precis innan pizzerian stängde. Nu är transporten tillbakalämnad, hästar och andra djur nattade så nu ska jag duscha och sova! 
 
Zayats innan avsittning igår morse! 
 
Framme på ett snöigt Wången! 
 
Rubell badas! 
 
Rubells man flätad! 
 
Veterinärkontroll! 
 
I väntan på att få komma in på visning! 
 
I ridhuset! 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0