Väderkontraster!

Vilka väderkontraster! Från gårdagens snö, via regn i morse till sol och värme på eftermiddagen! Och sjukt mycket dimma i kväll...
 
Jag tog det lugnt på förmiddagen, det var ju ändå bara blött och äckligt. När jag kom igång med hästarna var planen att ta Grå först men hon var varm och svullen i en kota, så blev spolning och kylning för henne och i stället tog jag Dajmen i töm. Sedan longerade jag Zayats med sadel, hon har ju haft sadel innan men var ändå lite skeptisk. Inte så att hon gjorde något men hon såg lite tveksam ut och stampade lite med bakbenet, det jag har insett att hon gör när hon är lite spänd, frustrerad eller inte förstår. Jag hade stigbyglarna fastsatta, jag är noga med det på unghästarna i början att stigbyglarna faktiskt sitter fast så de inte ramlar ner i ett kritiskt läge och kanske skrämmer en redan skrämd häst mer. Sen när de är mer vana är det ju inte samma fara, så jag drar inte bara upp dom utan ser till att de sitter fast. Med Zayats i dag tog jag ner en stigbygeln i longeringen, kändes som det räckte i dag för henne.
 
Sen red jag Szum, han var lite sur i början men solen som hade tittat fram smälte nig honom med för han blev fin sedan. Avslutade med att rida Zippin som fick jobba med böjningen och med att ha en innersida. Sedan gjorde jag spaghetti och, en något för stark, köttfärssås till middag. Nisse var i väg och idkollade hästar och på ett möte så det var bara jag som åt.
 
Sen i väg och tömkörde en ponny och hade ett par lektioner. Nattade mina och Nisses hästar och än har inte Nisse kommit hem, det är ju rejäl dimma så tar tid att köra. Själv ska jag nog försöka sova nu!
 
Dajmen på den väldigt blöta banan!
 
Zayats med sadel!
 
Här ser man hur jag brukar fästa stigbyglarna
 
Szums öron och ofriserade man i solen! 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0