Idiothästar!

Mina hästar har varit helt galna i helgen, dom är rätt billiga efter att ha sprängt hagen ett flertal gånger och bara sprungit runt som idioter!
 
I morse var stona ute, dom var inte alls intresserade av att bli infångade utan galopperade bara i väg i snön när jag visade mig. Men det räckte att ruska på en kraftfoderhink för att lura in dom i hagen igen. När ordningen var återställd, vatten uppfyllt och jag hade börjat skotta fram skottkärran under takraset så tog jag spaden och stegen upp till stona lösdrift med intentionen att skotta taket. Men jag tog mig inte upp till att börja med, stegen sjönk i snön och jag kom inte över kanten. Men skottade det jag mådde från stegen. Såg att hästarna sprang lite när jag höll på men tänkte att de ger sig nog snart. Men nästa gång jag kollade var bara Grå kvar i hagen!!
 
Ner från stegen och hittade hästarna i Wasabi och Beas hage (från en hage till en annan). När jag kom dit så kom Grå springandes nästan samtidigt, hon var ju dock på utsidan hagen och när hon tagit sig upp på vägen, efter att nästan ha fastnat i plogkanten, så var ju resten av brudarna tvungna att springa ut till henne, rakt genom ingången. Då såg jag sju hästar galoppera bort på vägen och höll på bryta ihop! Ringde Nisse som dock inte hann komma i tid eftersom hans bil frusit ihop. Jag han sätta mig i min bil och starta den när hela gänget kom tillbaka i full galopp, Bea i täten just då och misstänker att hon velat få hem dom, hon är inte lika äventyslysten som vissa andra!
 
Fick precis in de sista i rätt hage när först Paula och hennes man kom med två höbalar och sen Nisse kom med sin isiga bil. Där någonstans lade sig lugnet på gården, i alla fall tillfälligt. Någon avskottning av taket blir det inte just nu. Istället så red jag Chokladen och trampade upp slingan. Sen kom Paula tillbaka och vi red ut med Juliette och Clarinett. Vi red på en skottad väg så lite omväxling på underlag än djupsnö som vi rider i annars. Avslutade stallpasset med att jobba Lemonaden i töm.
 
Det blev hamburgare till middag och sen lite bokföring innan kvällspasset i stallet. Då tog jag Dajmen i töm, och när jag skulle släppa ut henne blev jag väldigt paff eftersom hagen var tom igen!!! De hade ju precis kommit ut och inte hunnit ställa till med så mycket så gick ganska snabbt att få ordning ändå. Tog dessutom av täcket av två, Lemonaden har fått sina tentakler och så rullade jag i väg balen lite. Det stora problemet är nog att det blir trångt runt balen och när Lemonaden blir jagad så kastar hon sig genom tråden, och sen hänger resten med. Finns ingen anledning att rymma, de har mat och det är ström på tråden, men flera av dom är brunstiga och de blir lätt knäpp då. Till detta älgspår runt hela gården. Men jag hoppas verkligen att dom håller sig nu, idiothästar!!!
 
I morse när jag försökte fånga brudarna och de plumsade i väg i djupsnön i stället!
 
Pigga öron på Chokladen på slingan!
 
Så här såg det ut stor del av ridturen, Clarinett var rätt trött efter att ha sprungit runt i snön på rymmen medan Juliette hade bråttom. 
 
Juliette! 
 
Magiskt med all snö! 
 
Lemonaden! 
 
Dajmen i kväll! 
 
 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0