Gips av!

Så var då gipset borta, måste säga att de här veckorna gått fort och att det gått oväntat bra!
 
Igår började jag med att rida Zippin, bara ett lätt joggpass på banan men det var ju några veckor sedan jag satt på henne senast. Sen var det bara att byta till den civila dressen och åka till Sollefteå och sjukhuset för att ta av gipset. Jag var hos en arbetsterapeut som kontrollerade rörligheten och gav mig övningar att göra. Hon tyckte att jag hade ovanligt bra rörlighet, och berättade att jag nu kunde börja använda handen till att tex. hålla bestick eller dricksglas. Jag berättade inte hur mycket jag använt handen men fick i alla fall lite riktlinjer för hur jag kan belasta den, jag har fått väldigt lite av det tidigare (bara att du ska röra den mycket, belasta kan du ändå inte med gips, eller att använd den men belasta inte) så det är i alla fall bra. Tydligen är det fortfarande 8 veckor till den kan belastas fullt ut.
 
Sen handlade jag lite och bytte om på en parkering för att sedan ha några lektioner innan jag åkte hem. Sista lektionen fick vi ställa in pga åska, och på hemvägen haglade det så mycket att vägen var moddig! Hemma igen åt vi och jag bokförde lite i väntan på att åskan skulle ge sig.
 
På kvällen träffades jag, Linda och ytterligare en tjej och vi skrittade ut en sväng med Clarinett, Szum och Bea. När vi kom tillbaka så var det egentligen meningen att jag skulle ta Wasabi men det var redan innan vi red oroligt i stohagen så vi hade bestämt att flytta dom till ny hage en dag tidigare än min plan. Men när vi kom tillbaka ser vi att de andra, och då framförallt Chokladen, inte är snäll med Lemonaden. Så vi bestämmer oss för att flytta henne till Szum och Bea.
 
Jag har aldrig varit med om att hästar som gått ihop till och från hela livet helt plötsligt börjar jaga varandra så galet, men Chokladen var helt rabiat och jag kunde inte få ut Lemonaden eftersom, framförallt, Chokladen jagade i väg henne så fort vi närmade oss grinden. Så jag skulle försöka fånga Chokladen, vilket inte heller gick helt enkelt då hon knappt såg mig. Men med hjälp av lite distraherande kraftfoder fick jag tag på henne så vi kunde få ut Lemonaden. Snacka om helt galet!
 
Nisse kom samtidigt som vi skulle leda ner hästarna till nya hagen så det gick i alla fall smidigt. Nu hoppas jag att det blir lugnt i hagarna och att Lemonaden kan gå med Bea och Szum, för med Chokladen får hon inte gå i alla fall. Jag funderar på om det kan ha att göra med att hon är dräktig?
 
Sen var vi tvungna att avsluta kvällen med lite fika för att lugna ner nerverna. Att det alltid ska vara något stök, och när ska jag hinna med mina egna hästar? Och framförallt bokföringen....
 
Äntligen är gipset av! Nu kan jag börja använda ridhandskar igen! 

Kommentarer
Postat av: Hanna Karlsson

Skönt att gipset är av och att du nu får använda din hand mer. Shit vad mycket hagel det kom.

Svar: Ja det var så man önskade att vinterdäcken var på igen! 😂
Pernilla Engström

2021-08-12 @ 08:18:54
URL: http://hannafialotta.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0