Fredag den 13:e!

Fredag den 13e känns inte som rätt dag att planera in något... Som tur var gick det ändå rätt bra!
 
Jag och Linda hade hovslagartid på morgonen, så vi började med att köra upp fyra hästar till Nisses stall. Först Bea och Wasabi, när vi nästan kört halva vägen så hör vi ett brak i transporten och då har Wasabi kastat sig. Jag åker då i transporten resten av vägen, Linda körde väldigt långsamt och det kändes jättelångt fast det bara var lite drygt 3 km. Men Wasabi stod lugnt så jag tror att det bara var något tillfälligt som hände. Sen körde vi även upp Grå och Clarinett. Planen från början var att Chokladen skulle skos men jag fick inte tag i två doser Domosedan och hon har dessutom trampat sönder hoven så pass att jag tror att det är svårt att sko.
 
I stället fick Grå skor fram igen efter att ha varit utan något år. Hon stod jättebra, till skillnad från första gångerna vi skoddes henne, och hennes sneda framfötter har blivit så mycket bättre när hon varit barfota och jag försökt hålla efter. Så det kändes som utveckling på alla håll! Clarinett fick flappskor, så nu hoppas jag att hon håller reda på dom, Bea skoddes så Linda ska kunna sätta igång henne riktigt och till sist skoddes Wasabi fram igen, även denna gång med Domosedan.
 
När hästarna var tillbaka i hagarna så hann jag kasta i mig en halv tallrik rester innan jag åkte och tog emot två hästar som ska stå här en vecka på bete medan ägarna är på semester. Sen tvättade jag ett gäng täcken i väntan på att Zippins ägare skulle komma, när de kom så blev det ganska mycket surr och tiden rann i väg. Till slut var jag tvungen att rida Ratina, som fick trava bommar på banan, och sen skynda mig hem så jag fick i mig någon mat.
 
Stekte två hamburgare, humöret var verkligen i botten och energin borta. Det blev lite bättre med mat men sen var det bara att åka igen och göra kvällsrycket med hästarna, är lite för mycket jobb med hästarna nu och det tar massor av tid. Jag hinner ju inte med mina egna hästar alls, och det känns som att jag lägger mer tid på att fodra (och vattna) än rida. Och då är det ändå semester... Men egentligen ska ju alla hästar gå på bete den här tiden, men nu är det ändå några som ska fodras och det tar mer tid än man tror. Fast mest är jag nog bara lite trött och less just nu, det kommer bli bättre!
 
Bea i transporten till skoning.
 
Wasabi i transporten, här lugn och fin
 
Grås vänsterhov efter skoning, den ser helt rak ut nu!
 
Hästarna som kom igår för en vecka bete! 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0