Måndag morgon!

Den här dagen började inte bra! Jag vill bara ha lite arbetsro nu, kunna jobba, ha lektioner och rida i lugn och ro! Verkar inte riktigt komma dit... Men snö har vi fått i alla fall!
 
Det första jag upptäckte är att jag glömt vattnet på i gästhuset där vi fyller dunkar till hagarna. Som tur är har jag haft lågt tryck på så ingen översvämning, kanske lite fuktigt. Men jag har självtryck en lång sträcka och mitt vatten gillar inte att man använder för mycket på en gång så just nu har jag inget vattentryck alls... Förhoppningsvis släpper det till i morgon.
 
Men jag hade ju uppfyllt vatten så gjorde morgon sysslorna och bestämde mig för att göra ett nytt försök att sätta igång Szum. Varje gång jag kommit igång med honom i vinter har det blivit halt. Så jag longerade honom lite så han fick rasta av sig. So far so good. Släppte ut honom i hage där det på morgonen var ett snö lager på isen om ett par centimeter. Szum hade nog glömt bort att det var is under så han tog en genväg och i lite hög fart, gick då såklart omkull! Såg inte när han for men han tog sig upp en gång, men jag insåg att han inte kunde gå utan att gå omkull igen, det insåg nog Szum med men han visste ju inte att jag sprang och hämtade sand så han försökte gå och tippade igen. Denna gång var det svårt för honom att komma upp igen och han bitvis bara låg, men efter en evighet kom han så upp. Allt tog 10-15 minuter ungefär men kändes ju mycket längre! Vi var nog chockade båda två, han gick direkt ner till ingången och där har han hållt sig hela dagen. Vi har fodrat honom med hö, vatten och i kväll fick han även sin kraft där, så det går ingen nöd på honom, där är det inte halt utan det är backen upp till vindskyddet som är is under snön och svårt att se hur halt det är. Han har några skrubbsår men ingen svullnad eller annat konstigt någonstans! Så glad att det gick bra, men när jag kom till jobbet bara en kvart sen fick de säga åt mig att ta en kopp kaffe och andas lite! Under dagen har både Linda och Nisse kollat till prinsen så han har inte lämnats åt sitt öde.
 
Efter jobbet så snöade det fortfarande, har kommit nästan 2 decimeter och det är ju nästan mer än vi haft på hela vintern! Jag tycker att det är bra med snön, även om den kom lite sent, men i kväll pallade jag inte att rida. Hade tänkt känna på Clarinett efter träningen men det får bli i morgon! Har ganska mycket jag ska göra i morgon men det löser sig nog...
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0