Urblåst!

Höstvädret håller i sig, blåst ännu mer i dag och dessutom bitvis regn. Sommaren kan väl inte vara slut redan?
 
Jag red lite dressyr på Chokladen vid betet, hon var lite spänd i början. Inte konstigt med tanke på vädret och att hon inte gått så mycket sen pay and riden, jobbade tills hon slappnat av och kändes bra. Tog sedan Dajmen i töm, hon fick typ gjordtvång direkt när jag skulle leda i väg henne. Är nästan ett år sedan hon reagerade så sist så hon var nog rejält spänd av vädret.
 
Mellanlandade på gården och rev en hage innan snabbfika och i väg till Hammarn och köpte foder. Skulle egentligen ha lektioner men de blev inställda av blåsten men till travtränaren åkte jag ändå och jobbade tre hästar i blåsten! Stundtals var det riktiga stormvindar men en häst riden och två jobbade i töm. Ska väl vara travhästar för att fixa det i ovädret!
 
När jag kom till Nisse så kom en hästtransport precis samtidigt, det var Rosetta som varit både hos mig och Nisse tidigare,nu kom hon med sitt föl. Det blev först fika och sen gjorde jag pizza och åt innan det var dags för kvällens jobb i blåsten och regnet.
 
Gjorde först en hage, givetvis tog det längre tid och mer energi än jag räknat med så jag var trött och less redan där. Sen skulle jag köra hem några hästar till gården, jag ska dressyrträna lite de närmaste dagarna så då får de hästarna vara hemma. Tanken var egentligen att rida hem dom men den planen blåste bort. Skulle först lasta Grå och Chokladen, de var inte så intresserade att gå in. Det var däremot Dajmen som kröp ut ur hagen, sprang lös och var allmänt i vägen. Fick in dom som skulle in och stoppade tillbaka Dajm. 
 
Körde hem Grå och Chokladen och sen tillbaka för att hämta Clarinett. Dajmen var fortfarande intresserad av att följa med, så hon sprängde hagen när jag skulle lasta Clarinett. Då sprang även resterande hästar ut och jag tappade Clarinett. Kände mig rätt uppgiven när de galopperade vägen bort i full fart!
 
Men som tur var så sprang de bara till betet närmast och jag kunde fånga in dom, leda ner dom och släppa dom i den nya hagen jag hade gjort. När jag lagat hagar och fått ordning igen så hade Linda dykt upp och jag gjorde ett nytt försök att lasta Clarinett. Den här gången gick det bättre och även hon kom hem. En extra sväng ner för att kolla att allt var lugnt innan jag kunde göra kväll. Hästar blir rätt urblåst när det blåser såhär och jag hoppas verkligen på bättre väder i morgon! Och att alla hästar är på rätt ställe, Dajmen är för övrigt rätt billig nu om någon känner sig sugen!
 
Dagens enda bild, på mitt trassel när jag skulle göra hage! 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0