Strömlöst!

Det är ett sårbart samhälle vi har, det behövs inte mycket för att sätta det ur balans!
 
Började dagen med att longera galopp-programmet med Lemonaden. Sen Ica där allt var som vanligt fram till lunchpasset, då jag satt i kassan och allt slocknade! Att det blir strömavbrott är ju inte helt ovanligt men oftast är det igång igen på någon minut och det är mest besvär att få igång kassorna igen. Men i dag höll det i sig, i två timmar!!!
 
Vi ägnade tiden åt att förklara för kunderna att det inte gick handla, och inte panta eller hämta ut paket heller, och sprang runt i mörkret med ficklampor. Någon riktig lunch blev det inte utan bara en macka. Det visade sig vara ett väldigt stort strömavbrott, förutom Bispgården så var även Hammarstrand och Kälarne utan, runt 3000 abbonenter, hemma hos mig var det dock ström. Orsaken var ett planerat arbete som gick fel och tydligen tappades en högspänningsledning på en annan. Till Bispgården gick det leda ström baklänges på något vis så därför fick vi strömmen tillbaka efter två timmar medan resten fick vänta tills 21 på kvällen.
 
Såklart rörigt när vi väl kunde öppna igen, och speciellt sista timmen när många från Hammarstrand passade på att komma och handla. Då år vi bara två som jobbar och när min kollega fick springa in till grannbutiken då hon som jobbar där blivit svimfärdig då blev jag ensam... Det gick bra men jag var helt slut när jag kom hem, och hungrig!
 
Laddade om med att göra pizza och sedan red jag Eliskja på banan och tränade på traven. Fint underlag i kväll när det är kallare, men eftersom det varit så varmt nu tycker man att det är kallt när det är 10 grader kallt... 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0