Lite annorlunda tömkörning!

 I dag har det känts som vårvintern, sol och så fint men jag har ju varit inne på Ica... Nu ska det bli kallare ett tag, det är man ju inte alls van vid den här vintern!
 
I morse, innan jobbet, testade jag en grej med Dajmen. Jag tömkörde henne med sadel i stället för fjorden jag brukar ha. Det finns flera anledningar till varför man vill tömköra med sadel när man som jag ändå har en gjord, tex med hästar som reagerar på sadeln så är det bra att jobba med sadel, eller hästar som har så kraftigt gjordtvång att de inte kan ha tömkörningsgjord. Om man vill få tömjobbet närmare ridningen, eller värma upp med tömkörning och sen rida. Eller se hur sadeln ligger när hästen jobbar mer riktigt. Och säkert fler anledningar, de flesta av de där jag har haft som tanke när jag velat tömköra med sadel, jag har även testat men inte varit nöjd med tömsättningen. I helgen såg jag en lösning på det på Instagram, och var tvungen att testa!
 
Ganska nöjd med resultatet, kommer definitivt att göra det igen! Dajmen jobbade på bra, hon reagerar inte på sadeln nu men det var intressant att se hur den låg i det här arbetet. Efter vi var klara var det Ica-jobb hela dagen och efter jobbet så red jag lite lätt dressyr, i en hage i halvmörkret, på Clarinett. Det gick ju det med men skönt med lite dagsljus någon dag nu!
 
Dajmen i morse!
 
Denna tömsättning använde jag mig av i dag. Fungerade bra på Dajmen nu!
 
Innertömmen! Använde ringar från trasiga grimmor att fästa tömmen i men inte riktigt nöjd med hakarna så ska leta rätt på karbinhakar.
 
Yttertömmen!
Den här smarta lösningen såg jag på Instagram, tänk att man lär sig saker där med! 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0