Dan före dan!

Vad gör andra två dagar före julafton? Jag ägnade mest gårdagen åt att laga hage..
 
Lemonaden måste tycka att hon har världens tråkigaste hage! Först var hon ute på morgonen, och sen hann hon ut två gånger till innan vi var klara. Efter att ha fångat henne och lagat hagen första gången så mockade jag lösdrifter och bytte en trasig lampa, såklart en lampa som satt högt upp på ena lösdriften. Sen fick jag äntligen börja jobba hästarna, först ut Zippin som jag jobbade i töm. När vi höll på jobba på banan så hade Lemonaden tagit sig ut och kom skritta de förbi oss på banan som om det vore det mest naturliga att hon var på promenad...
 
När jag tagit rätt på Zippin och släppt henne i hagen så fångade jag in Lemonaden, lagade hagen och skulle bara gå i väg för att hämta mer material att förstärka hagen med när hon och Wasabi drog ut igen! De två första gångerna hade Wasabi stannat i hagen men nu följde hon med och jäklar vad de sprang! Det var ju snö och bra underlag, till skillnad från deras knöliga hage, så de sprang som galningar! Tredje gången gillt så stoppade jag in Lemonaden, och Wasabi, förstärkte hagen med ytterligare en tråd där hon gick ut, flyttade matarkabeln så den kom närmare hennes rymmarhörn och tog av henne täcket! Nu hoppas jag att hon håller sig inne!
 
Sen tog jag Chokladen och Grå i töm. För Chokladen blev det ett lätt igångjoggningspass, hon hade ju först planerad vila och sedan oplanerad vila med hovböld. Grå behövde nog ett till arbetspass efter måndagens laddade ridtur och det var en del bus även i tömmen igår.
 
Sen hem och byta om, på Hammarn en sväng och köpa foder och hämta ut astmaspray (eftersom jag tappat bort den, hur fasikrn lyckas man med det?), hem och fixa mat och äta och den i väg på lektioner. Och där någonstans började det regna, bitvis blandat med snö, men glashalt när jag kom hem. Nisse skulle försöka köra upp höbalar på min gård men tig sig inte upp med bal, men som tur var kom Paulas son med sin lilla traktor med kedjor och räddade oss genom att dra upp balarna och tugga upp isen. Men varför måste det regna i december??
 
Avslutade kvällen med att slå in julklappar. Nu är det dagen före julafton, jag ska hinna rida, transportera en häst, jobba, spela bingolotto och julmysa, och helst även göra julskinka, städa och slå in mer julklappar... Vi får väl se vad jag hinner, hoppas bara att jag slipper laga hage i dag!
 
Plötsligt kändes den här aktuell igen!
 
Min fina, men smutsiga och busiga, Grå prinsessa!
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0