Annandag jul!

När ska det börja gå bra? Less på att det inte flyter på med hästarna nu! Och inte med något annat heller...
 
I morse red jag och Clarinett ut i skogen en sväng innan jag åkte på jobbet. Ovanligt lugnt på jobbet, det brukar vara lite mer folk på juldagarna men misstänker att det faktiskt är så att det inte kommit några utifrån denna jul, det är oftast de som brukar handla på juldagarna. 
 
Efter jobbet så gjorde jag en laxsida i ugn, med västerbottenost, som vi åt med stekt potatis och en kall sås med rom och röd lök. Sen till stallet där Linda red dressyrlektion och sen hjälpte Paula och hennes son mig att laga en vägg, i en av lösdrifterna, som gått sönder i natt. Jag jobbade Dajmen i töm, jag gör fortfarande i ordning vid hagarna och det är inte riktigt Dajmens grej, hon har alldeles för svårt att stå still.
 
Bea var väldigt pigg på lektionen och efter märktes inget konstigt förrän hon en halvtimme senare la sig ner. När vi sedan gav kraftfoder så såg vi att något var fel, och då hänger det ut som en påse från Bea, ungefär som om hon skulle hålla på att föla! Jag åkte och hämtade Nisse, som sedan kunde dra ut en död fölunge från Bea. Hon hade alltså kastat!
 
Troligen hade hon tvillingar, trots att hon är kollad, det stämmer med tiden i dräktigheten, och Nisse tyckte att det var två fosterblåsor även om vi inte hittade något mer foster. Och det var antagligen det här som spökade när hon var sjuk för ett par veckor sedan. Så jäkla tråkigt!
 
Vi åkte hem och drack kaffe och åt glass innan vi kollade till Bea igen! Måste säga att det varit en tråkig julhelg med hästarna, först Juliette på julafton och nu Bea. Nu måste det bli bättre!!!
 
Från min och Clarinetts tur. Fölungen ska ni slippa se bild på! 

Kommentarer
Postat av: Desirée Jonsson

Men så tråkigt med Beas föl, stackars Linda.

Vi hoppas på ett bättre och ljusare 2021 nu..

Svar: Verkligen! Det måste bara bli bättre nu!
Pernilla Engström

2020-12-27 @ 07:14:07

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0