Andra hästföretagardagen!

Efter två hästföretagardagar på en vecka och en annan föreläsning kan jag konstatera att hästbranschen verkar vara på frammarsch, att det borde finnas pengar att tjäna men att den genuina hästkunskapen tycks saknas hos många. Just det senare är väl inget nytt, men det blir tydligt emellanåt, och jag tänker att det borde kunna ge mig möjligheter att utnyttja i min verksamhet. Måste bara komma på hur....
 
Innan jag åkte till Sundsvall igår så fick Chokladen gå galopp-programmet i lina. Sen till Sundsvall och först hästföretagardagen med föreläsningar om foder och täcken men även presentation av nya innovationer och vad som är på gång i branschen. Sen gjorde jag en snabb mellanlandning på Ikea för att försöka hitta en glödlampa till en lampa, såklart någon speciell LED-lampa, och sen vidare till Hööks där det var kundkväll men föreläsning om bett och hovvård. Och efter att ha lyssnat på den oberoende foderföreläsningen tidigare på dagen, som verkligen genomlystes av kunskap och om att vara osponsrad, då var kvällens nästan skrattretande! Visserligen intressant att se film från fabriken där Sprengers bett tillverkas men annars kändes det mest som att hon rabblade reklamblad och egentligen inte visste så mycket vad hon pratade om.
 
Men nu kan jag köpa ett medel för 138 kr så kommer Chokladens hovsprickor att försvinna och det verkar ju väldigt enkelt. Dessutom skulle hästarna komma till accepterande av bettet om man hade kopparblandning på betten, jag som trott att det till stor del var en utbildningsfråga... Jag blir lite mörkrädd över allt som utlovas och att folk köper det, och dessutom undrar jag nu -hyr många av er smörjer hovarna med hovfett eller annat varje dag? Eller mer eller mindre varje dag?
 
Mycket att fundera på, i dag är det dock heldag på Ica som väntar!
 
Några bilder från dagen på olika föreläsningsbilder:
Utsikt över Bergsåkerd travbana!
 
 
Låter lovande!
 
Föreläsning om täcken!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0