Lugna dagar!

Två dagar har gått igen, lite lugnare tempo och det har nog behövts efter helgen!
 
I måndags jobbade jag och sen var vi till några grannar och åt tårta då deras son fyllt år. Igår tog jag det lite lugnt på förmiddagen, stängslade så Szum kan gå mellan hagarna och beta, rendade gamla bilen på bra att ha grejer och pant, och red Beroza. Jag jobbade henne med att rida fyrkanter innanför spåret för att få henne bättre in i ramen, och med lite mer galopparbete än tidigare. Har ju mest ridit fattningar och avbrott längs fyrkantsspåret på henne men igår började jag med att testa rida en stor volt i galopp i båda varv. När det gick bra och det råkade ligga en bom framme på banan så fick jag lite feeling och galopperade över bommen på stor volt ett par gånger i båda varv! Och hon gjorde det jättebra, bra balans och hon spände inte ens till över bommen! 
 
Sen stängslade jag ut åt stona innan jag stekte hamburgare till lunch och gjorde ett nytt ryck i stallet med lite mer ridning! Red först Chokladen, skulle jobba med det vi gjorde på träningen men hon var inte alls på humör! Efter lite övertalning, la oss på en åttvolt runt hindren, så släppte hon och vi avslutade med bjudning och positiv häst men det var det mycket sto och mycket Räkan över henne igår... Clarinett lufsade bara lätta pass i skogen förra veckan och det kändes när jag dressyrade igår, hon behöver jobba lite mer för att hålla igång kroppen (och framförallt musklerna i bakdelen runt hennes gamla skada) så då tappar hon trycket i galoppen. Vi gjorde i alla fall lite fattningar av förvänd galopp, hon fattar korrekt men orkar inte genom hörnen riktigt, men det kommer! 
 
Longerade Miroquo, med träns under kapsonen och med stigbyglarna nere! Dessutom gjorde jag mina förberedande uppsittningsövningar och pallträning, snart dags att börja hänga och sitta på honom! Barnen i hans familj har suttit på honom lite barbacka men jag tar det från grunden ändå, det blir ju lite annorlunda med sadel och en vuxen ryttare!
 
Sen jobbade jag Bea i töm och så paj till kvällsfika, blev en specialpaj eftersom Linda inte gillar rabarber så gjorde jag en del av pajen med äpple och resten rabarber! Nu ny dag!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0