Bilproblem igen...

Det går troll i Saraträning och trasiga bilar för mig! I augusti i fjol stod jag utan bil när startmotorn rasat på Kian ett par dagar innan träningen, i januari var det bromsarna på släpet som inte ville släppa förrän kvällen innan, och nu är det dags igen. Känns som att det är en vana att rida ungefär hälften av de pass jag bokat och betalt för! 
 
Igår kom först Berozas ägare på besök, hon skulle säga hej då till Beroza som ska flytta till Gotland på måndag och hämta, och lämna, lite grejer. När hon åkt så red jag Miroque, vi red lite på ett uppväxt hygge där vi styrde runt på osynliga stigar. Han tycker att det är lite jobbigt att gå i väg från de andra hästarna så det behöver han träna på! Sen kom Linda och hjälpte mig att skritta lite på Wille. Det går bra, om än vingligt, så nu är nästa steg att kunna göra det själv utan Linda.
 
Sen jobbade jag Bea i töm innan vi lastade in Grå och Chokladen i transporten. Vi hann inte långt innan vi insåg att bilen gick skit! Stannade hos Nisse där en vän som är bra på bilar tittade på den och slog lite på luftmassemätaren.  Efter det gick bilen bra ända till Sollefteå! Sen gick den väl något sämre resten av vägen men vi kom fram!
 
Red Lilla Grå först, hon var lite spänd först men det släppte fort och hon var riktigt fin sen! Speciellt nöjd är jag med att vi fick till en bra galopp där hon var riktigt ridbar! Sen Chokladen var inte alls på hugget och varken kändes eller såg helt hundra ut. Henne finns det mycket att fundera över nu, alltid är det något.... Hemresan blev en mardröm! Med nöd och näppe tog vi oss upp för backarna mot Sollefteå! Vi körde en kvart-tjugo minuter åt gången då vi insåg att bilen gick bättre när den fått stå några minuter. En lång seg resa i värmen men vi kom hem, hästarna höll sig lugna trots att Lilla Grå inte är jätteförtjust i att stå på släpet. När vi lämnat hästarna i hagen igen hade Nisse köpt hem pizza till oss och det var efterlängtat!
 
I dag var det ju meningen att jag skulle träna igen, men jag gör inte om gårdagens mardröms resa! Så tråkigt att missa träning när Sara äntligen är uppe, så trist med trasig bil och jag skulle dessutom ha träning jag med på hemvägen. Men nu är det så här och jag får fokusera på att fixa för att Beroza ska åka i morgon och för hästen som ska komma i kväll. 
 
Jag önskar verkligen att det ska vända med allt så det börjar komma in mer pengar så det ska bli lättare att komma i väg på träning och tävling, behöver verkligen det för att utvecklas och ta till vara på mina fina hästar! Men just nu ser det lite trögt ut både med lektioner och kurser i sommar tyvärr, önskar att jag kunde komma på en smart affärsidé inom häst...
 
 
Miroque efter ridturen!
 
Linda och prinsessorna efter träningen, jättefin ridplan som ägs av en idrottsförening! Verkar vara ett bra upplägg och banan låg mitt i byn, tänk om fler idrottsföreningar tänkte lika så kanske ridsporten skulle bli mer synlig?
 
Det är har-ungar nere vid betet hos stona, de är så söta!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0