Nyårsdagen

Nytt år, nya möjligheter! Nu jäklar siktar vi framåt!
 
Det nya året började med snö! Stora flingor dalade ner nästan hela dagen, dessutom runt nollan så det blev väldigt tung snö både att rida i och när man skulle gå och jobba. Hästarna var busiga på förmiddagen och jag lagade tre hagar och bytte spännen på två täcken! Men inga hästar ute och inga skador.
 
Jag red Szum först. Han blev fort trött i den tunga snön men gick bra fram till dess. Sen kom Elise, och hon och Gandalf skrittade två varv runt sommarhagen med mig och Zebbe. Han blir lite spänd utanför banan och behöver mycket sådan träning, det är spännande, läskigt och jätteroligt -allt på samma gång tycker han! Vi tränar på! Sen longerade jag Expresso, väldigt trevlig att longera och känns väldkolad i det. Han är inriden (på Irland) och lite riden men jag valde ändå göra mina förberedande uppsittningsövningar med honom, och det var nog bra för han blev väldigt spänd när jag ryckte i stigläder, hoppade och viftade med armarna. Så det får vi träna mer på, tycker att det är viktigt att det fungerar, även om det går att rida på hästarna. För om det händer något, tex ryttaren tappar balansen och hamnar på sniskan eller det händer något bakom dom så kan de bli rädda och det kan både bli otäcka olyckor och rejäla bakslag med hästarna. 
 
Sen lunchpaus med klämda mackor innan jag åkte i väg för några lektioner. När jag kom hem så hann jag med en liten vilopsus i soffan och hann värma upp fötterna innan jag fick besök av en vän nerifrån som är uppe över julhelgen.  Hon var såklart nyfiken på hästarna så jag började med att jobba Lilla Grå i töm, och sen gick vi runt och pussade på alla hästar innan vi tog in och nattade. Sen fikade vi och surrade nästan till midnatt!!!
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0