Midvinterkyla!

Kallt hela dagen, -25 i morse och nu i kväll -26, någon grad varmare däremellan men fortfarande för kallt! Vad gör man då i kylan? Mer än eldar? Jag borde ha bokfört och gjort kontorsjobb, men vi har i stället jagat lösa hästar, tinat fruset vatten och sen somnat på soffan. Man blir trött av kylan!
 
Förutom det vanliga med utsläpp, mockning och extra foder i kylan så fick Expresso gå ett pass till i töm. Börjar få en riktigt fin känsla i töm nu så jag hoppas hitta det i ridningen också sen, förhoppningsvis kan jag testa i helgen för vädret ska vända på lördag. Sen longerade jag Zebbe innan det var dags att tina upp näsan!
 
Mockade lite hos Nisse och hann fika lite innan han ringde och behövde hjälp då en liten flock med unghingstar hade gett sig ut på vift! Vi hittade dom på vägen och kunde mota tillbaka dom till hagen! Typiskt att allt sånt händer när det är kallt! Sen lagade jag spagetti och köttfärssås medan Nisse tinade, han var genomfrusen efter att ha fått stövlarna fulla av snö när pulsat i snön på jakt på hästarna. Jag åkte även upp på byn och tankade och handlade, inte läge att bli utan bränsle i kylan. Tillbaka igen så åt vi marängsviss, och jag skulle se Farmen men somnade efter halva programmet! 
 
Nu har jag tagit in hästarna, eldat lite mer, förberett lite inför i morgon med höpåsar och vattendunkar och pysslat med Ruslan. Han har inte fått jobba så mycket de här första dagarna, i alla fall inte i organiserat arbete. Vi har jobbat en del med kontakten och lärt känna varann när jag tagit in och ut, och det har varit tillräckligt för honom nu när det ändå varit så mycket nytt. Han har ju flyttat hemifrån för första gången! Många nya rutiner här, egen hage, ensam hingst, man får gå in från hagen först och ut sist, hästar går in och ut från hagarna lite hur som, och hästarna är lite varstans både på ridbanan, på lägdor runt om eller skrittar förbi hans hage. Allt detta är nytt för honom. Dessutom sätts man fast i boxen för att borstas, hon som leder in och ut har inte samma typ av grimskaft och vanor som matten hemma och envisas dessutom med att man ska vända runt varje gång man går in eller ut från hagen, alltså när jag stänger grinden efter mig. Det är mycket nytt som mab inte tänker på för unghästarna! Ruslan verkar väldigt tillmötesgående och ska bara förstå allt jag vill då kommer det här bli jättebra! Nu ska jag sova, håll tummarna att bilen startar i morgon och att allt fungerar i kylan!
 
Zebbe i kylan i dag! Vi longerade på den uppskottade planen som ska bli vändplan för timmerbilarna sen.
 
 Typisk Zebbepose! Hans hals ser ut att vara av gummi och böjlig åt alla håll samtidigt!
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0