Hästtokig!

Alltså man är nog lite hästgalen... Får nog passa så jag inte blir inlagd, vissa dagar könns det så!
 
En massa hästjobb i dag. Började med att longera Lemonaden med sadel. Hon hade ju sadel en del i våras men det var ju ett tag sedan vilket märktes... Hann bara knäppa lös henne så fick hon rejält sadeltvång och bockade runt som en tok utanför boxarna och på gräsmattan (den där gräsmattan är i ett bedrövligt skick nu efter först lösa hästar i helgen och nu en bockande Lemonad). Hon fick sadeltvång två gånger i våras, en gång med sadel och en hång med tömkörningsgjorden, men förhoppningsvis så var det bara att hon hade glömt lite i dag! När hon hade lugnat sig så kunde vi gå upp på banan och longera utan problem, och lillasyster höll sig i hagen, så det gick ändå rätt bra. 
 
Sen red jag lite på Lilla Grå för första gången på många veckor. Red väldigt lugnt, hon är ju fortfarande oskodd, hon var lite småsur men inte alls spänd. Fortsatte med att tömköra Chokladen, med henne är det mycket fokus på rakriktning nu, så mycket skritt på fyrkant innanför spåret för att få henne att bjuda mer jämnt på båda tömmarna. Szum var spänd och tryckte upp ryggen lite direkt när jag satt upp men slappnade av så vi skrittade ut i skogen. Men tyvärr blev han spänd på tillbakavägen igen, det blev värre av att terrängen är jobbig och han var tvungen att lyfta på fötterna och koncentrera sig och till slut fick han som sadeltvång mitt bland all sly och då hoppade jag av och ledde honom tillbaka. Satt upp på banan igen och red lite och då var han mer avspänd, men han var spänd i fredags också så jag måste nog klura lite.
 
Plockade ner tråd i en sommarhage, så nu är i alla fall en hage klar,  innan matpaus. Sen jobbade jag först Gandalf i töm åt Elise, han bar sig bättre i galoppen i dag än förra veckan men blev trött fortare, och så fick Clarinett gå ett kort och lätt pass i töm. Var länge sen jag tömkörde henne nu och jag var nyfiken att se hur galoppen utvecklats. Därefter åkte jag i väg för lektioner och träningar, efter dom hade jag brått hem och med att fixa hästarna eftersom jag skulle se ett tvprogram. Sällan några program på tv som jag verkligen vill se men det här hade jag sett reklam för på facebook och blivit intresserad eftersom ryttaren satt så bra. Det var alltså ett hästprogram, vad annars? Tycker att det var bra, han red otroligt bra! Stadig sits, hela tiden i balans och mitt över, bra övningar och riktigt trevlig ridning. Det gick på Horse and Country så det var på engelska så krävdes lite fokus för att hönga med så sen var jag trött och orkade inget mer trots att det finns kvar att göra. Fast det finns det ju alltid!
 
Chokladen i dag!
 
Och Clarinetten!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0