Vinter igår, vår i dag!

Igår var det en sån där typisk vinterdag i mars, toksnö och runt nollan men som känns så kallt. I dag bättre väder och nu i kväll så kändes det nästan som en sådan där vårkväll när ljuset återkommit, man kan ana att värmen är annalkande och man skulle kunna vara ute hur länge som helst!
 
Som tur var så var vädret lite bättre igår förmiddag när jag jobbade hästar! Först körde jag Pavel med svängeln, det var mest fokus på att stanna och kunna stå stiöla eftersom den funktionen saknades just då! Sen fick Chokladen repetera det vi gjorde i torsdags, nämligen först longering inspänd och sedan satt jag upp och skrittade på banan. Start, stopp och styrning fungerar ganska bra men fokus försvann fort så det blev bara några minuters ridning.
 
Efter jobbet, där det ju var rätt rörigt då det ju var lönefredag, så var jag trött och det toksnöade. Dessutom var jag tvungen att få in en bal till stona på den nya lösdriften så Nisse hade punktering på traktorn, nu löste det sig ju bra tack vare att jag har en bra bil och det fanns snö och is kvar att dra den på. Men något mer blev det inte gjort den kvällen.
 
I morse körde jag Pavel på morgonen innan jobbet, betydligt mer fokus i dag! Sen var det så skönt att jag efter jobbet kunde äta i lugn och ro, köttbullar och stuvade makaroner, och ändå hinna rida en häst innan mörkret. Jag red först Clarinett, vi skrittade ut en sväng och sedan travade vi några varv på slingan, gäller att passa på innan den tinar bort. Red också Szum, men på banan. Med honom fick jag kämpa ordentligt med galoppen i dag, han orkade inte riktigt först men det släppte sen.  Som tur var så var han svettigare än vad jag var i alla fall! Hann även hänga hos grannarna en stund för lite surr, nu blir det nog duschen och sängen!
 
Chokladen precis efter jag har klivit av, som ni ser så är koncetrationen på allt annat än mig!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0