Bortblåst!

Flera dagar av blåsväder nu och det som inte har blåst bort nu kommer nog inte att göra det heller!
 
Igår blåste det rejält, riktiga stormbyar, så det blev inget hästarbete utan i stället kontorsjobb efter Ica. I morse var jag besviken över att det fortfarande blåste, om än inte lika mycket, i kombination med snö och minusgrader. Det betyder att allt som tinat i kanonfart sista dagarna nu frusit till is och knöggel... För min del hade vi gärna fått behålla snön någon vecka till.
 
Jag hade i alla fall bestämt mig för att rida i dag. Så jag red ut med Tant och tog Szum som handhäst! Det är första gången jag har Szum som handhäst, han var som väntat ganska jobbig. Precis som när man rider ut på honom, vilket jag ju sällan gör, så gjorde han flera tvärnitar, vändningsförsök och backningar, växlat med tjurusningar framåt, på vägen bort för att sedan vara väldigt på och full fart på hemvägen. Men förhoppningsvis blir det bättre när vi gjort det några gånger, frågan är bara hur många gånger..  Helt slut i höger axeln är jag i alla fall efter att ha försökt hålla koll på honom!
 
Sedan tömkörde jag Pavel, nu är det verkligen växlande underlag att dra svängeln på. Vi började ute i snön i en av hagarna och sedan växlade det mellan grus, is, snö och frusen lera, allt låter olika när svängeln dras över det! Fortsatte med att jobba Clarinett på banan i töm innan jag bytte om, gjorde gröt till lunch och sedan åkte vi till Hammarn och ombesiktade bilen, som nu är grön att köra ett år till! 
 
Följde med Nisse som hälsade på en av sina hästar som är utlånade och chippade en häst. Lite kaffe och surr blev det innan vi åkte hem och åt middag. På kvällen joggade jag Lilla grå lite i töm, och nu blir det sängen och hoppas på att vara mindre snuvig i morgon!
 
Szum när vi kom tillbaka från dagens tur. Han ser onekligen lite crazy ut!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0