Rymlingar!

Om man ska se positivt på saker så inleddes gårdagen med en oväntad utflykt och avslutades med en promenad i sommarkvällen.... Lite mer realistiskt så hade hästarna svårt att hålla sig inne igår!
 
Började med att Nisses telefon ringde, 5 ardennerston var på vift! Vi tog transporten och körde hem dom två och två, den sista damen ville inte låta sig fångas först utan bjöd mig på en springtur genom det blöta långgräset! Men det tog nog inte mer än en halvtimme så var hästarna hemtransporterade och fick stå i stallet och skämmas!
 
Så var det dags att rida. Jag red Clarinett först, hon fick trimma lite inför dagens tävling.  Först lite travjobb på volt med fokus på min postion och övergångar. Sedan galoppjobb på grusvägen med fattningar och sidvärtsarbete fram och tillbaka över vägen i galopp. Åkte sedan hem och red Szum. Med tanke på hur lite jobbad han är kändes det bra, vi jobbade bland annat på volt med bommar och sedan galopp halva volten. 
 
Sen kom Linda, mamma till Rebecca som äger Manne som står här på bete, vi skrittade ut en sväng på Manne och Besten. Besten var väldigt taggad och vi avslutade med lite travjobb på banan. Och där någonstans var det middagsdags, vi åkte upp på byn och åt och sen hämtade jag ut mitt Höökspaket med nya skor och shortchaps. Jag var verkligen i behov av nya, de gamla hade väldigt god ventilation och det hade börjat lossna delar från stålhättan....
 
På kvällen gjorde jag ett nytt ridryck, red Lilla Grå första passet sen kursen och hon kändes väldigt fin. Vi jobbade traven på volt och ävem om hon har lite svårt med balansen när underlaget varierar så var hon mer framåt och det känns som att det finns fler växlar på henne nu. Sen skulle jag ut på en mystur med Tant men jag hade inte hunnit rida speciellt långt innan en granne ringde och Nisse hade en häst ute, Nisse själv var och styckade ett får och gick inte få tag på. Så det var bara att vända Tant och åka för att ta rätt på rymlingen, därav min kvällspromenad. Visst kan det vara mysigt mez promenader men mitt sällskap var en tvåårig ardenner som inte alltid var så sugen att gå åt samma håll som mig, även om han är väldigt snäll och otroligt lättfångad, och dessutom gick vi i rätt branta uppförsbackar... Ja, ja det gick ju bra. Sen hann jag även stoppa in en av mina hästar som ramlat ut också, det var nog stora rymmardagen igår! Egentligen är det ju inte så konstigt att det blir lite rymningar, vi har över 40 häst tillsammans och en hel del unghästar och tillfälliga besök, dessutom är det gott om både älg och rådjur som river stängsel. Men det är ändå trist... 
 
Klockan var nästan midnatt innan jag var inne igår, och jag kan konststera att det nu börjar bli mörkt på nätterna igen. Nu ny dag, nya tag och dessutom tävling i kväll!
 
Clarinett på grusvägen efter vårat galoppjobb!
 
Alltså det måste ju vara bäver i den här???
 
Eller älg? Hon är ganska lik en älg min Choklad!
 
Lilla Grå! Sådär lång känns inte alls halsen när man sitter på!
 
Tant innan vi fick vända och skynda hem igen!
Och mina nya skor och shortchaps!
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0