På tåget!

Så är jag äntligen på tåget mot Göteborg! Efter några dagars stök så kom jag ändå i väg och nu hoppas jag att det ska flyta på!
 
Igår jobbade jag som vanligt, efter jobbet så tömkörde jag Pavel. Den här gången drog vi med oss svängeln redan från stallet, fast jag drog den då, han är lite otålig och inte lika lugn i början så jag har tidigare börjat med svängeln på banan. Nu när vi kom upp på banan så satte jag fast den på vänster sida och han fick dra den, sen bytte jag sida till höger. Då höll jag upp svängeln först men på slutet drog han den även där. Jag tror att han börjar acceptera att det är något bakom honom nu, på väg ner från banan, i mörkret, drog jag svängeln men jag behövde aldrig släppa den för även om han studsade till några gånger så kunde jag lösa det utan att plocka bort ljudet av svängeln bakom honom, det är bra!! 
 
Nisse kom och hjälpte mig att ta av Dajmens bandage, och vi släppte ut henne och Lemonaden igen. De har ju haft lite boxvila sen operationen, Lemonaden har agerat sällskap (och hennes matte var orolig att hon inte skulle hålla sig i hagen ensam). Nu hoppas vi att benet fortsätter vara i alla fall så här rakt, om ytterligare en vecka ska stygnen tas. Sen packade jag och förberedde lite inför resan.
 
I morse var jag uppe i tid och fixade med hästarna och packade. Inte bara packade det jag skulle ha med mig utan även en massa höpåsar så det ska bli lättare för Nisse när jag är borta. Sen tömkörde jag Pavel, samma jobb som igår och det gick verkligen jättebra! Nu är det nära att sätta fast svängeln riktigt, det går framåt!
 
Jag hade även skrämt upp Linda på morgonen! Hon har inte kunnat hjälpa mig att rida på flera veckor för hon har jobbat jättemycket men i dag tog vi en liten tur med Tant och Samar. Det var strålande väder med sol men Samar hade inte riktigt tid att njuta av det, han var lite spänd och väldigt trippig! Underlaget är fortfarande lite lurigt då snön på vissa ställen inte sitter fast på isen så det blev en lugn tur, då Samar är oskodd.
 
Sen ombyte och en kopp kaffe innan jag åkte mot Sundsvall och tåget. På vägen stannade jag och hade en lektion, det gäller att utnyttja tiden! Nu är jag på tåget, och rätt tåg (vilket man inte ska ta för givet när det gäller mig), och kommer till Göteborg i kväll. I kväll är det bara att hitta hotellet och sova för det är ingen sovmorgon i morgon. Då ska jag på Hästföretagarforum och redan klockan 7.00 har vi möjlighet att se ryttarna morgonträna sina hästar, det vill jag inte missa!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0