Ridmåndag!

Måndag igår och full fart på ridningen!
 
Jag började med att gå runt och kollade staketet på den hage där unghästarna gick i början av sommaren. Sen red jag Besten och Rauen på banan. Besten fick även gå lite galopparbete, bara lite lättare med några fattningar och galopp på fyrkanten. Tror att det kommer vara bra med galoppjobb för honom, det stärker upp bra och är lösgörande. Rauen var verkligen tokpigg först men taggade ner och blev fin, men det finns lite att jobba med där!
 
Sen en snabbsväng hem för lite fika innan Linda kom och vi red ut med Tant och Clarinett. Vi red ner till älven, så hästarna fick ett ordentligt arbete med rejäl klättring och sen lite galopp längs älven. Clarinett var på strålande humör och ville helst vara först hela tiden. När vi kom tillbaka så fångade vi in unghästarna och sedan red Linda på Tant och jag ledde Chokladen och Lemonaden bort till den andra hagen. Dajmen fick gå lös så jag skulle slippa dra i henne. Nu får de gå där och beta återväxten och jag hoppas att de tar sig lite i hull för de är alla fyra något tunna, men unghästarna tycks ju växa också. 
 
Efter ett besök i fölhagen och pannkakor med grädde till middag så fortsatte jag ridningen på kvällen. Szum fick skritta ut en sväng och Odessa jobba lite i töm utanför hagen, koncentrationen var väl lite sådär men energin är det inget fel på! Dessutom hann jag både mocka ur lite i boxarna och städa övervåningen! Ganska effektiv dag men det är ju ändå så mycket som inte hinns med...
 
Från våran härliga tur! Tant och Linda i täten på väg uppför backarna!
 
Tant och unghästarna på det nygamla betet. Kolla minen på Dajmen!
 
En av Nisses fölungar!
 
Sol på min och Szums kvällstur!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0