Löshoppningsdag!

I dag har det känts som sommar! Sol och värme, så underbart!
 
Det har vrit full fart hela dagen här! Så fort jag var klar hemma i morse så åkte jag till Nisse, där jag dejtade hans praktikant, vi fodrade och vattnade vi hästarna innan vi åkte hem till mig. Då var det dags för Gasper att åka hem, avelssäsongen drar igång nu så hanhar viktigt jobb att utföra, hans husse kom och hämtade honom på morgonen. Sen gjorde vi ordning Clarinett och lilla grå för att åka på löshoppning!
 
Vi började med att löshoppa en treårig fjording innan det var dags för Lilla grå. Hon började med att hoppa ut över avspärrningen, vilket hon gjorde smidigt och elegant, sen hoppade hon även rätt trevligt på själva löshoppningen. Hon verkar vara rädd om sig och hoppade med god marginal, så vi hoppade bara 90 cm, är så lätt att höja för mycket på en häst som vill överhoppa och det var ju första gången hon löshoppade hos mig. Så frtsatte vi med Clarinett som ju hellre väljer att krypa under avspärrningen än att hoppa över, i dag pasade hon på att göra det när jag skulle fånga henne. Tror hon tyckte det var lite för lite action på löshoppningen! Hon hoppade trevligt och fint, som alltid. Hon ser så nonchalant ut när hon glider över en oxer på 1,10 utan att ta i. Sen avslutade vi med att löshoppa ridskolans nya häst, som ser väldigt trevlig ut!
 
Efter det blev det fika i solen, fjordingens ägare fyllde år i dag och hade med sig tårta! Inte illa! Sen red jag mina hästar i ridhuset. Först Lilla grå som var mer spänd än förra gången, hon blev lite blockerad och tog varken broms eller styrning så jag satt upp ett par gånger och skrittade bara lite grann. Först var jag lite besviken men sen kom jag på att det bara är andra gången jag sitter upp på henne så det är ju inte så konstigt... Sen red jag Clarinett som nog var lite trött, hon var pigg och framåt men lite okoncentrerad vilket yttrade sig i att hon försökte stanna några gånger och inte riktigt var med mig.
 
Jag var rejält seg när vi kom hem, nattens kollande av Räkan och värmen på det tog ut sin rätt. Jag tömkörde Szum som fick galoppera mycket! Nisses hästar fick hö och vatten igen innan jag åkte upp på byn och åt! Lite kontorsjobb innan jag åkte och hälsade på Nisse när han kommit hem och tittade på den nya hingsten. Nu ska jag gå ut och kolla Räkan en sista gång innan jag lägger mig och ställer klockan på varannan timme!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0