Långfredag!

Härligt påskväder i dag, perfekt för att vara hemma och rida!
 
Jag började med Szum, tanken var att rida på banan men solen hade hunnit värma upp snön  så det blev klabbar och halt. Kom på att jag i stället skulle rida bredvid banan i en av sommarhagarna där det inte är ridet i vinter men jämnt och fint under. Men Szum vägrade gå ut i snön när jag skulle rida dit, han tyckte att det var bättre att backa omkring på isen som bambi! Till slut fick jag gå före ut genom snön och sen återstod nästa problem, att ta mig upp igen! Jag tar mig inte upp på Szum utan pall men som tur var stod utemöblerna utanför lägerhuset så jag kunde använda en stol där. Vid det här laget var jag beredd på att jag skulle få bråka med Szum men han gick som en klocka ute i snön, vi hade nog helt enkelt diskuterat klart. Han var jättefin i traven, formen bra och vi kunde till och med galoppera på volt! 
 
Sen red jag Clarinett, även hon ute i snön men där jag brukar rida. Första ridpasset efter vilan och hon testade lite i början men gav sig snart och var då väldigt fin! Longerade Sarek på samma ställe, inspänd även i dag och det gick så bra att vi även kunde ta lite galopp i linan! Han tycks ha fattat longeringen nu och bjöd riktigt bra i dag, dessutom är fokuset betydligt bättre nu!
 
Efter en fikapaus så red jag först ut Flisan och sedan Gasper. För Gasper var det första turen ner på vägen och bort från gården, och det gick strålande bra!
 
Resten av långfredagen gick åt till god middag, lax med Västerbottens,  potatismos och romska,  påskgodis och soffhäng. Nu ladda inför Icajobb i morgon! 
 
Szum softar i hagen utan täcke efter dagens ridning! 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0