The new girl!

 
Bättre väder i dag, dock lite blåst och några skurar regn och hagel. Typiskt aprilväder!
 
I morse släppte jag utden nya hästen på lösdriften med Tant, det var ingen större dramatik. Sen red jag först Szum, jobbade lite som igår med bommar och sidvärts. I dag kunde han även fatta galopp utan att dra i handbromsen eller bli sur. Fortsatte sedan med Tant på banan, för hennes del blev det mycket galoppjobb över bommar och ett litet sockerbitshinder. Vi jagar formen efter vinterdvalan!
 
Sedan var det dags att börja jobba med den nya hästen, hon var så lugn i den nya hagen så det kändes rätt. Jag har pysslat lite med henne hos Nisse och gjort lite lättare lydnadsövningar men nu var det första mer riktiga jobbet. Jag vet för övrigt inte vad jag ska kalla henne, hon heter Day Dream och har kallats Ida, men just nu kallas hon mest den nya... I dag longerade jag henne på banan, bara med sadel och utan inspänning. Hon var så cool och avspänd, trots att det blev störningsmoment eftersom Nisse kom med traktorn och körde ut balar precis då. Men hon höll fokus på mig och jobbade fint, känns bra! Nu är nästa steg att longera inspänd innan vi påbörjar tömkörningen. Hon är mycket longerad men inte tömkörd. Ni skulle för övrigt ha sett minen på Chokladen när hon fick en helt egen bal i sin hage. Hon undrade nig om hon verkligen skulle få hela balen alldeles själv!?
 
Sen blev det mat innan lektionerna på ridskolan.  När jag kom hem på kvällen så pysslade jag lite med Chokladen. Borstade henne ordentligt, provade hennes nya kapson och jobbade lite. Hon var inte riktigt lika nöjd med kapsylen som jag är, jag tror att den kommer bli jättebra. Vi gjorde lite enkla lydnadsövningar utanför boxarna och repeteradeatt ha på sig schabrak och sadel. Det var inga som helst problem,  men jag har fortfarandeinte satt fast sadeln men det blir nästa steg. Det är ju flera månader sedan vi sist provade!
 
 
Chokladen provar sin kapson!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0