Novemberdepp!

Nu har det varit lite dött här igen. Jag är i en rejäl svacka just nu, och de här dagarna har jag varit rejält less och speceillt i tisdags när jag bröt i hop lite lätt. Det är tufft nu både ekonomiskt och motivationsmässigt, det går trögt med firman och efter två tunga vintrar med dåligt underlag så känns det inte lovande inför vintern, dessutom har jag svårt med mörkret som snart är dygnet runt. Men än har jag inte gett upp helt utan hoppas på att det ska komma nya krafter, det är faktiskt bara en och halv måand till jul och efter jul brukar det alltid kännas lättare. Vi hoppas på det, och på att det ska komma energiboostar i form av fina hästar, ambiösa elever och roliga events under de här mörka månaderna.
 
I tisdags började jag med att klippa Tant och sedan red vi ut en sväng. Fortsatte med att trimma Szum på banan, traven kändes helt okej, galoppfattningarna var inte så bra men själva galoppen var bättre än den varit på slutet. Alltid något! Sen åkte jag med bilen och vinterdäcken till grannen för däckbyte, passade då på att mysa lite med Räkan och fölis. Jag är ju rätt ofta där men det är ju alltid mörkt så det blir tyvärr sällan att jag går ut i hagen till dom. Sen lånade jag en bil och åkte hem och tömkörde Clarinett, hon var betydligt mer sansad och koncentrerad än sist jag tömkörde och jobbade på bra både över bommar och annars. Kvällen gick åt till det där däckbytet, och till ett lätt sammanbrott, ibland behöver man nog bryta i hop lite!
 
Igårmorse hade jag en stalldräng här på morgonen, han är praktikant hos grannen och hjälpte mig att slå ner mina hagstolpar och göra en bra fastsättning för jag dagen med kontorspyssel och sedan tömkörde jag Traffe. Jag ville se lite hur han såg ut men eftersom banan hade frusit til så var det inte helt enkelt, han gillar ju verkligen inte när underlaget är dåligt, dock var han inte halt eller ofräsch, bara lite stel i höger sidan. Sen red jag Tant lite på banan, hon är inte vinterskodd än men på banan är det inte halt, vi trimmade lite lätt bara. Sen avslutade jag med att prova ett par sadlar på Clarinett. Hon är svår med sadlar tycker jag, de ser ut att ligga bra tills hon börjar röra sig då får man känslan av att sadlarna tippar fram. Nu verkar hon inte speciellt störd över detta, och än har jag ju inte provat lika många sadlar som jag gjorde på Szum, så det kommer säkert lösa sig. Igår longerade jag henne med två sadlar i alal fall och en av dem ska jag prova att rida med i dag. 
 
På eftermiddagen åkte jag i väg och tömkörde en shettis, en ny bekantskap i dag, jag tror att tömköra shettisar är min nya grej! Det är roligt att jobba små hästar i töm, man hinner med och kommer åt dom på ett anant sätt än de stora kusarna. Sen hem för middag och i väg på lektioner. Andra gången för i höst som det var fruset, helt otroligt när det är i mitten av november men detär trots allt tråkigt när underlaget är dåligt. Nu försöker ajg ladda upp inför en ny dag, fruset och fint med frosten ute men energin och motivationen är låg i dag med. 
 
Nyklippt Tant!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0