Söndagsjobb!

I dag var det dags för lite jobb igen, men eftersom jag inte börjar förrän halv elva på söndagar så red jag Midas innan jobbet. Vi trimmade på banan, han var lite motsträvig i början så allt fokus låg på att få honom eftergiven och få en bra känsla. Det blev bara travjobb på volter och åttor, med lite övergångar till skritt, och med fokus att få ett bra stöd i handen. Han släppte fint  och det kändes bra men det blir fortsatt jobb till veckan för jag tycker det ska gå lite fortare att komma dit än vad det gjorde i dag.
 
Efter jobbet åkte jag i väg och red en kallblodstravare, en ny kund och det är alltid svårt första gången man träffar en häst men jag är ändå rätt nöjd. De har haftlite problem med ridningen, den är bara fem år och väldigt lite riden och tjejen somhar henne är inte så gammal så det är inte helt lätt. Jag började med att jobba den lite från marken och sen satt jag upp lugnt och steg för steg, de har haft problem med uppsittningen eftersom hästen inte vill stå still men i dag gick det bra. Sen jobbade jag bara i skritt med många halter och med att vända mycket, hästen hade nog helst velat springa hem till stallet (den gjorde även några mindre försök) men acksepterade läget och slappnade av litegran i alla fall. En bra början, och betydligt bättre än jag hade förväntat mig!
 
Hemma igen så åt jag middag och sen har jag ägnat mig åt kontorsjobb. Ett brejk för att ta in hästarna och passade jag även på att binda utt Molle och borsta lite på honom. Samma sak där, en bra början! Han verkar gilla att bli borstad och kliad så där vi har något vi kan jobba med som ger bra kontakt och positiv käns
la! Nu lägger ajg ner kontoret för i dag och kanske hinner mellanlanda i soffan innan sängen!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0