Omväxlande väder!

I dag har det verkligen varit omväxlande väder! Ena stunden sol och varmt, nästa ösregn! Ocvh däremellan en massa blåst! Nu hoppas jag på lite bättre väder i morgon när det är dags för kurs!
 
Jag började min dag med att rida Szum. Nu var det ju återigen ett tag sen jag satt på honom sist men han har ju sett så fin ut på töm! Dörför blev jag först lite besviken för när jag började så kändes han mest tung och motsträvig! Men det släppte ganska snabbt och sen gav han en fin ridkänsla! Nu ska vi sätta igång på allvar så håll tummarna att det inte strular mer nu! Sen red jag även Tant på banan och trimmade henne lite inför morgondagens kurs. Hon kändes mycket bättre än i söndags när jag red på banan sist så nu hoppas jag att hon även är fin för Linda i morgon, hon är ju inte helt lättriden utan kan vara rätt jobbig innan man hittat knapparna.
 
Avslutade med att tömköra Clarinett, hon var myc,et bättre i formen än tidigare även om jag vill ha henne ännu lite lägre. Problemet är inte att få henne på tygeln men jag vill gärna ha henne i lite mer unghästform, hon har helt enkelt lite för lätt för sig! Jag tror det är lätt att man med en häst som gärna går i en lite högre form av sig själv (nu går hon inte i en jättehög form utan mer som en tävlingsform i LB-LA) fuskar och hoppar över unghästformen, det är då större risk att hästen inte bygger upp sin överlinje och rygg riktigt med risk för skador. Det är viktigt att hästen redan från början lär sig att söka sig framåt-nedåt och jobba genom kroppen.
 
Resten av dagen gick åt till att handla till morgondagens kurs och sen var jag i väg för några lektioner och andra uppdrag. Jag får ju verkligen prova på allt, i dag har jag varit medhjälpare vid inkörning!  Nu ska jag fixa den sista planeringen inför morgondagens kurs, sen väntar ytterligare en natt med väckaren ställd många gånger!
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0