Molle på kliniken!

I dag har det verkligen varit en lång dag! Molle är numera valack och har dessutom MVG i uppförande!
 
Jag var uppe tidigt och släppte ut hästarna och med hjälp av grannen lastade Molle. Det gick helt utan problem men när vi stängt och han var lite orolig så  estämde vi oss för att lasta ur igen, plocka ur inredningen och köra honom lös. Det var nog ett smart drag för ahn har åkt så lugnt och fint hela vägen! Klockan var bara ett par minuter över sex när jag åkte i väg, lite nervöst att åka ensam med en så grön häst men det har gått jättebra! 
 
När jag kom fram fick jag hjälp att öpnna så jag kunde lasta ur, sedan följde Molle mig som en liten hund in på kliniken. En kort paus i en box innan det var dags för hälsokontroll. De lyssnade på hjärtat, tog tempen och vägde honom, han fick även en spruta med lugnande. Denna lilla kille som knappt varit med om något i sitt liv tycktes tycka att det här var fullt normalt och skötte sig ypperligt! Sen fick jag lämna honom i en box för att sedan hämta efter lunch.
 
Väntepausen tillbringades på Birsta, det är inget high life på Birsta klockan 8.30 en måndagmorgon! Ja förutom på Ikea där det var kö till frukostbuffen när den öppnade 9.00. Efter frukost på Ikea, lite titt i affärer, ett besök på Hööks och Granngården, samt inhandling av bildel till grannen på Biltema (där jag backade mycket snyggt med mitt släp på parkeringen, var så nöjd!) och en mindre lunchn så fick jag hämta Molle igen. Jag hae väntat mig en trött och mosig kille men dirkt när jagkom in på hans avdelning så såg jag ett yrväder som snurrade runt i sin box, han var onekligen pigg efter sin kastering trots lugnande och operation! Sen följde han mig snällt till släpet, gick raka vögen in och sen hem! Hemma var jag lite fundersam eftersom jag inte hade någon som hjälpte mig att öppna, men med en del fantasi så löste sig det med och han kom av släpet lugn toch fint! Nu väntar boxvila och skrittpromenader den närmaste tiden! Är i alla fall väldigt stolt över honom i dag, även personalen på kliniken berömde hans goda lynne!
 
När jag kom hem var det bara att fixa det som inte hanns med i morse, mockning och höpåsar innan jag gick in för paus! I nästa ryck så arbetade jag Szum i töm. Han börjar se löjligt fräsch ut, rör sig med en helt anann lätthet nu än innan massagen och ryggen känns mycket mjukare. Men han  är som ett popcorn i tömmarna så jag vet inte hur ridsugen jag är... Sen kom Elise och vi red ut en sväng i regnet med Gandalf och Midas, det är väl typiskt att det är uppehåll hela dagen  (och riktigt soligt och fint på morgonen) och sen börjar regna lagom tills man ska rida? Efter ridningen hjälpte grannen mig att kolla Räkans juver och sen blev det brått att göra klart den hage som hon ska föla i! Hon börjar nämligen se färdig ut! JHag tror inte fölet kommer i natt men jag ska börja vaka! Hon har egentligen beräknad fölning om två veckor men det kommer nog tidigare, så spännande! I morgon ska jag försöka få i gång kameran och i övrigt gäller det att försöka hålla sig hemma och ha koll så mycket det går! Spännande!
 
Chokladen fyller för övrigt ett år  dag så det är precis ett år sedan fölvaket var klart då! Och nu ör det ny omgång!
 
Nykläckt Choklad för ett år sedan!
 
Räkan i sin nya fölhage:
 
 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0