Vaccineringsdags!

I dag på förmiddagen kom veterinären och vaccinerade mina hästar. Först de fem hemma och sedan Lemonaden hos grannen. Jag funderar verkligen över när det blev så många hästar, hur gick det till tro? Alla hästar skötte sig men jag är mest nöjd med Lemonaden.  Hon stod ensam i stallet när vi kom, helt ostressad, och brydde sig inte alls om att få spruta trots att hon bara haft grimma 4-5 gånger. Sen bjöd i veterinären på fika och jag stannade kvar och lagade mat och åt lunch.
 
Mina hästar har fått vila i dag och kommer gå lite lugnare några dagar. Sen har jag extra koll på som så de inte får feber eller svullnad och knölar på halsen, det är biverkningar som de kan få av vaccinet och det har jag varit med om.  Däremot red jag Clarinett på banan. Hon fick prova att hoppa lite i dag! Vi travade över ett litet kryss bara för att se hur hon reagerade.  Första gången skrittade hon över,  andra gången tog hon ett språng och sedan blev det ett galopp språng över.  Vi har provat lite i alla fall, och hon var ju i te speciellt brydd över det.
 
Tömkörde Gandalf,  det var ett tag sen sist vilket kändes lite men han släppte bra efterhand. Det är svårt att få honom i lagom trav, han blir antingen för snabb eller så blir det skritt. När jag får honom i bra trav och berömmer så tar han det som drivning och ökar igen!
 
 I kväll  har jag gjort polkagrisbräck och varit med i en telefonintervju, en enkät om kvinnligt företagande på landsbygden. Nu har jag fått lite älgörtsglögg som vi köpte på Jamtli. Den är farligt god och definitivt beroendeframkallande! 
 
Hittade en överraskning när jag fyllde vatten i morse. I en av baljor satt en törstig Trassel!
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0