Juldagen!

Vilket skitväder vi har!
 
I morse spöregnade det och hela världen hade förvandlats till en skridskobana! Jag ändrade rutinerna lite, basjkirerna som är barfota fick äta frukost inne så tog jag ut dom när det blivit ljust och vi såg vart vi gick! När hästarna var ute och stallet mockat väntade en riktig julfrukost!
 
Mitt på dagen kom en ny häst, Spira, som ska vara här några veckor medan hennes matte är på semester. Det är ett halvblodssto som verkar trevlig och fin. Lite pinsamt att hela gården var isig så de fick halka sig runt, men nu i kväll är det sandat och bra igen. Man förstår ju att de har haft fullt upp i dag, jag måste för övrigt säga att grusvägen hos mig sandas både bra och ofta så även om jag i dag var väldigt nöjd över mina nya däck!
 
Sen tömkörde jag Traffe ute i sommarhagen där det är snö och red sedan Tant.  Hon fick gå ett lättare galoppjobb i skogen,  där är det fortfarande snö och fint underlag.
 
Nu i kväll är det stormvarning, verkligen inte roligt!  Jag får ont i magen bara jag tänker på Dagmar och Ivar som härjat runt jul de senaste åren. Nu tror jag inte, och hoppas jag har tätt, att Staffan som kommer nu ska vara lika illa men det känns ändå jobbigt. Hästarna har fått gå in lite tidigare och med extra hö, några extra omgångar att titta till dom blir det säkert också. Vi håller tummarna att det inte blir så farligt! 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0