Sadelfunderingar hela helgen!

Nu har jag varit dålig på att blogga, är nog i en liten svacka, men här kommer en uppdatering från helgen i alla fall!
 
Lördagen ägnades mest åt sadelfunderingar. Jag började med att longera och rida Szum i dressyrsadeln. Jag ser nu, eller tro mig se i alal fall, vad som är problemet med den sadeln på honom. När han bara står så är hans rygg ganska normal, lätt svängd, men när han börjar röra sig och jobba så blir ryggen rak och nästan överböjd. Han skjuter upp bakvalvet på sadeln så den tippar fram. Nu ska jag jaga sadel till honom och första steget är att prova alla möjliga för att få ett grepp på ungefär som kan fungera, sen kommer jag nog behöva hjälp av sadelprovare också men jag tänkte börja lite själv först.
 
Körde hem Traffe och red honompå banan. Med huvudet fullt av sadelfunderingar så fick jag ett ryck och lade på dressyrsadeln på Traffe. Fick såklart padda upp den lite men den låg inte så illa alls! Första travstegen som han sedan tog gav rysnngar i kroppen, han rörde sig mycket mer i den här sadeln! Sen om det beror på sadeln elelr kiropraktorbehandlingen, eller en kombination ev det återstår att se. Intressant att rida honomi en annan sadel i alla fall, och vi passade även på att rida lite uppridnngar och volter som programträning.
 
På kvälllen var jag på inflyttningsest, de hade visserligen flyttat in i huset för fyra år sedan men bättre sent än aldrig. Blev en gansak intressant kväll med god mat, mycket snack och mycket vin, och dessutom sol!
 
Söndagen började jag med att rida ut med Midas. Appråpå sadelfunderingar så tycker ajg att även han har rundat på sig över ryggen sedan jag bytte järn på hoppsadeln. Han har gått med lite olika sadlar här men på slutet nästan bara Tants hoppsadel (en Ordo Equester Roma), jag tycker att han har jobabt bra över ryggen med den och nu tycker jag att jag även börjar se resultat på honom. Men jag kan inbilla meig också, upplever ju även att Tant har blivit ännu finare att rida sedan jag bytte järn. Intressant med dessa sadlar, så svårt men det har uppenbarligen stor påverkan på hästarna och ridningen!
 
Sen åkte jag i väg på lektioner, och red även en nordis, typiskt nog småregnade det nästan hela kvällen! Med mig hem hade jag två sadlar som jag ska prova på Szum i dag, jag har dessutom nu lånat ytterligare två att prova! Intressant!
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0