Ridhusbesök!

Om man åker 4 mil enkel resa till ridhuset och sedan sitter på hästen i en kvart, är man lite knäpp då?
 
Dagens stora uppdrag var att åka med Cadde till ridhuset men som vanligt så började dagen inte där. Först red jag ut med Tant, vi körde galoppjobb i skogen och jag är som alltid imponerad av hennes energi coh arbetslust. Det var ganska tung jobbat i snön och ändå hade hon svårt att skritta mellan intervallerna! Nöjd var hon i alla fall efteråt!
 
På eftermiddagen åkte jag till ridhuset med Cadde, lastade honom själv här hemma, han är en riktig pärla att lasta och i dag kunde jag stå kvar bakom och skicka upp honom! Inte illa av en unghäst som visserligen åkt litegrann men inte så mycket och inte har haft någon särskild lastträning. Målet med dagens reda var att han skulle få lite miljöträning, sånt som är svårt att träna på Brännan, och det kan vi väl säga att vi lyckades med. I bland är det ju heldött uppe på ridis men så här på lovet är det lite mer aktivitet.
 
Jag lastade ur honom, fortfarande själv, och gjorde i ordning honom ute vid transporten. När vi kom in i ridhuset, det är tredje gången han rids i ridhus, så började jag som vanligt att jobba honom från marken. Det var en annan häst där men den gick ganska direkt när vi börjat jobba, jag longerade honom några minuter i båda varv innan jag satt upp. Det fanns lite olika störningsmoment, förutom hästen som gick ut så var det folk på läktaren, det kom bilar utanför och det låter rätt bra med blötsnön, en transport kom och parkerade utanför ridhuset och eftersom portarna stod öppna hördes dennes gnäggningar, det var ett jäkla oliv i foajen när grejer latades av och i stallet (som man också såg in i) rörde det sig också hästar. Och Cadde var bara så cool! Det enda som störde honom lite var hästen i transporten utanför, den gnäggade han lite till men annnars brydde han sig inte alls om något av störningsmomenten! Så jag red kanske en kvart, max, travade runt i båda varv och bara kände att han var avspänd. Kände inget behov av att göra mer, när jag suttit av kom ytterligare en häst in i ridhuset och jag ledde Cadde en stund för att se hur han reagerade men han var inte så intresserad. Sen sadlade ajg av honom ute, lastade och åkte hem! 
 
Det kan tyckas dumt att åka så långt och sen rida så lite men jag tror att Cadde oavsett kommer vara trött i morgon. För hans del var det så mycket andra intryck att smälta och bearbeta, och i början när man åker så får faktiskt ridningen vara ren miljöträning. Även om Cadde är 4 i år så är han lite efter i utbildningen och han orkar inte så långa och hårda pass ännu, jag tycker det är bättre att jag kör de lite tuffare passen hemma (och framförallt i skogen) och att det får vara lite lätt och enkelt när man åker bort i början. Om det både är jobbigt arbete och mycket spänning så kommer hästarna nog inte vara så sugna att åka i väg sen. Så tänker jag! Är väldigt positivt att allt runt omkring funkar så bra med honom, inte alla unghästar, eller vuxna hästar heller för den delen, som man kan åka i väg med själv utan problem!
 
lite pyssel här hemma har jag hunnit med också, har fixat ström i den hage som vilat i vinter och som haft dålig stret. Nu kommer det kanske en häst itll veckan som ska bo i den så det var dags att fixa till, nu är där ström i alla fall och fattas bara att smörja in de stolpar som haft besök av termiter (dvs hungriga hästar). Nu ska ajg snart dyka i säng och hoppas på att jag ska få sova lite mer i natt. I natt som var så var jag vaken i en och halv timme och hostade, som tur var gick House på tv så jag hade lite sällskap. Men denna hosta gör mig tokig, alltså lite mer tokig än jag redan är!
 
Cadde i Ammer! 
 
Snygg kille!
 
Den här bilden hade ju blivit jättebra -om jag hade fått med hela hästen! Ibland kan ju medhjälpare vara bra att ha, i alla fall när man ska fota!
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0