Hästverksamheten 2014!

Hästverksamheten under 2014 har varit intensiv och glädjande nog har många hästar hittat hit, i vanlig ordning har det varit hästar av skiftande raser och typer vilket jag ju gillar!
 
Året inleddes med plusgrader på nyårsafton och avsaknad av vinterunderlag, det var klent med lektioner och allmänt tråkigt! Lucky var här, en stor och energisk häst som skulle sättas igång och ridas till. Tyvärr skadades han allvarligt i hagen bara någon månad efter hemkomsten och fick avlivas. 
 
 
Samtidigt var Cadde, Candidato, här. En 4 årig hongst som hade varit här på inridning året innan, nu skulle han sättas igångoch utbildas vidare. Snäll och cool kille!
 
Jag och Cadde!
 
En annan häst som kom tillbaka var Flisan, även hon 4 år och hon var här på hösten innan på inridning, nu skulle hon sättas igång efter vintervilan. En fin liten häst som jag gillade!
 
Flisan!
 
Sen kom Midas, en rysk basjkirhingst som skulle sättas igång och förberedas inför hingstpremeringen på Wången. Det var en ny erfarenhet för mig, och Midas med för den delen, han blev väldigt hingstig där och ville mest visa upp sig för de andra grabbarna. Han fick dock 38 poäng och vi klarade ridprovet trots att han inte tänkte släppa upp mig på ryggen först, dock var det svårt att genomföra tandkontrollen och pga detta blev han inte godkänd.
 
Här är från exteriörbedömningen!
 
Nästa pålle som kom hit var ponnyn Prince, han var sutten på men skulle nu ridas in på riktigt. en snäll och mysig ponny som nog kommer bli en perfekt familjeponny!
 
Prince -söt som socker!
 
Samtidigt var ridtravaren Generalen här, en stor och känslig kille som skulle omskolas. Han jobbades mycket i töm:
 
Under sommaen var även Pålstina här, det är en kallblodstravare som ajg lånade av grannarna som sällskap på betet. De var bara tre hästar där och det blev svårt att rida ut två tillsammans, Stina var mycket körd och jag passade på att rida in henne när hon ändå var här!
 
Jag och Stina i naturen!
 
I september kom Leone, en fin fyraåring med hoppstam. Han var lite riden med ledare men det var dags att komma vidare, han var här i en månad och var då riden ute i alla gångarter.
 
 
Samtidigt var Gandur här i ett par veckor, Gandur var en islänning som ägdes av samma som Prince. Han hade varit på inkörning hos grannarna och jag satt in honom ionnan det var dags att åka hem. Genom inkörningen var han väl förberedd och efter två veckor var han riden i skritt och trav.
 
Gandur provar sadel!
 
Sen kom Midas tillbaka! Han var här en kort sväng i början av sommaren då som förberedelse inför framtida premiering men han var så hingstig och orolig att vi avbröt och han fick i stället åka hem och bli kastrerad. Nu i höst kom han btillbaka som valack coh för att förberedas inför försäljning som ridponny. han är fortfarande kvar, ingen som vill ha en rolig ponny att träna dressyr eller busa med i skogen?
 
Ser ni inte vad söt han är?
 
Nu innan jul har även Clarinette och Stormobackans Vickan kommit för inridning. Jag ahr inte hunnit göra så mycket med dom än men de ska förhoppningsvis vara ridhästar i början av nästa år!
 
Clarinette, född 2012 e: Canterbury-Sack
 
Vickan är en stor ardenner på 6 år, ska bli spännande att börja rida henne. Haoppas att jag inte blir höjdrädd!
 
Förutom dessa hästar har jag fått äran att rida och tömköra en massa hästar av varierande ras, som lusitano, fjording, welshponny, haflinger mm. Jag har sån tur som får träffa så mycket olika hästar!
 
Ferrari -en lusitano som jag red i Föllinge!
 
En massa lektioner har jag såklart haft och dessutom en del läger. För första gången hade jag kurs här hemma, vid båda kurserna var det ordentligt varmt och soligt väder!
 
En av årets lägerdeltagare hos Nylands Hästsportlag!
 
Första kursen hemma, varmt och dammigt!
 
På gården har jag i år investerat i ridbanebelysning och grus mellan hagarna, en ny bil och BE körkort blev det under hösten och vintern så nu kommer transporteringen av hästarna att underlättas.
 
Nu ser jag fram emot 2015. Jag hoppas såklart att verksamheten ska utökas, att jag ska få träffa ännu fler hästar och ryttaree av alla olika slag och så vill jag förstås att stallbygget ska bli av!
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0