Ridhusridning!

I dag har det varit fullt race hela dan! Började med att åka till ridhuset med Cadde och löshoppa! Vi löshoppade tre hästar, Cadde och två islänningar. Cadde hoppade så fint och lätt, nästan lite nonchalant upp till 1 meter. Men sen höjde jag 5 cm för mycket och modet hos honom tog slut, vi sänkte och gjorde det enkelt så fick han leka ver några gånger igen. Det är en så skör tråd att spela på med dessa unga hästar, nu vill jag löshoppa honom igen ganska snart så han får behålla sitt självförtroende och vilja, jag tycker han är försiktig och rädd om sig (och det var nog därför han valde att stanna i stället för att riva) och hoppar mjukt och med fin teknik. 
 
Efter löshoppningen red jag honom i ridhuset. Trodde han skulle vara trött efter hoppningen men han var ändå uppspelt när jag tog in honom i ridhuset, så jag började med att longera lite. Linda som var med mig höll i när jag satt upp och gick med första biten, sen red jag själv och det är ju egentligen första gången som han rids utan att ha ledare eller en häst framför. Det gick rätt bra, om än lite segt men det är ju inte så konstigt med en grön treåring, och vi kunde även trava lite! Supernöjd!
 
Hem och vände, sen var jag i väg och hade en hoppträning och red en kundhäst. Hemma igen så red jag Szum, som var riktigt trevlig i dag, stängslade lite och avslutade kvällen med mat på grillen i kvällssolen! Bra dag! I morgon ska jag åke ner till Sundsvall och spana på treårstestet!
Jag och Cadde!
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0