Hoppkurs!

I dag har jag laddat upp inför morgondagens hopptävling på bästa sätt, har nämligen haft hoppkurs hela dagen med hästar som hopat fantastiskt!
 
Började i morse med att inte bara släppa ut hästar och mocka utan även baka kladdkaka till kursens fika! Dessutom stannade jag på vägen till hoppkursen och red en häst åt en kund. Uppläget på kursen var att vi hade två mindre grupper, en ponnygrupp och en med stor hästar. På förmiddan red de en markarbetsövning som var rejält jobbig för hästarna. Många volter och varvbyten, som avslutning fick de hoppa en bana med låga hinder men kluriga vägar. Eftermiddagens hoppning bestod av banhoppning med typhinder, tex. trippelbarr, kombination och grind. Hstarna hoppade verkligen jättefint och ryttarna bjöd på bra ridning. Tyvärr kom det ett ösregn under ponnyernas hoppning, allt blev blött, banan var som en pool och ryttarna dygnsura. Extra synd var det om den tjej som åkte av sin shettis tre gånger i geggan, som tur var såg hon ändå glad ut! Vi avslutade med go fika, eller vad sägs om två kladdkakor, sockerkaka, kolagömma och bullar? 
 
På kvällen var det Caddes tur att börjas rida på riktigt. Började med att longera honom ordentligt och sedan red jag och Malin ut. Oliven är perfekt att ha med sig med unghästarna, då sköter han sig utmärkt och har tålamod med att dom kan vara ena stunden i rumpan på honom för att i nästa sekund har fastnat någonstans på vägen så han får vänta. I dag skrittade vi en sväng på grusvägarna och Cadde skötte sig utmärkt. Sen red jag ut Taggen, han skötte sig inte lika utmärkt utan sprattlade en hel del. Hopppas det är bättre i morgon! Har nu hunnit bada honom och (förhoppningsvis) packat alla grejer. Nu fixa matsäck och sedan sova! Tyvärr inga bilder från dagen!
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0