Brända axlar och knottbett!

Härligt varm sommardag i dag med, jag har givetvis yckas bränna axlarna -tänk att man aldrig lär sig!
 
Började min dag med att mocka rent i lösdriften, hästarn har ju flyttat ut därifrån nu så det blev lite extra noggrann mockning i dag. Sen red jag ut Peppe en sväng, tror nog han tyckte det var i varmaste laget! Tömkörde Cadde här hemma, han fick i dag både trava över bommar och träna på att byta varv i trav. Båda sakerna gick bra efter något försök, han lär sig lätt och jag tror han kommer bli kanonfin!
 
På eftermiddan red jag först ut Räkan, det blev mycket galopp och när vi på hemväg lugnt galopperade så saktade Räkan oväntat av. Ingen hastig tvärnit men när jag smackade på henne så såg jag ett brunt bakben som försvann in i skogen, det var alltså en älg i skogskanten! Kanske inte konstigt hon saktade ner... Red sedan Szum här hemma, han var nog lite trött i dag, och lite upprörd över att hans kompisar inte var hemma (mina tre går i en hage några hundra meter från gården). Han började med att tjafsa, han skiulle inte trava, utan försökte smita hem och backade. Men gav sig ändå rätt snabbt och sedan kunde vi utan problem trava över bommar i båda varv. Tror det börjar gå åt rätt håll ändå! 
 
Börjar misstänka att även Taggen har Ernst som sin stora idol (har ju sedan tidigare misstänkt Peppe för det), även han tycks vilja vara barfota! Sedan hovis var här i går förmiddag och slog på hans tappsko så har han fixat två nya tappskor! Måste säga att han jobbat på bra! Men jag tror dom racat rätt bra i sin nya hage! Taggen fick ändå gå galopp programmet i lina, på gräset där det är mjukt, nu gäller det att få på dojorna innan helgens tävling.
 
Kvällen ägnades åt lektioner, först i väg och sen avslutade jag med att trimma Malin och Oliven här hemma. I kväll var det så dags för sommarens otyg att visa sig, nämligen knotten! Fullt med dom och jag är helt sönderbiten i ansiktet, är det inte lite tidigt med knott i maj?
 
Nu ska jag försöka sova med mina brända axlar och mina knottbett!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0