Sportlov!

I dag har jag haft sportlovskurs på eftermiddagen, alltid lika roligt med läger och kurser! Men jag red först två hästar innan jag åkte. Först Taggen som jag utmanade ödet med och red ut en av de svängar som han brukar vara stökigast på, har inte ridit där sen långt innan jul. Men han skötte sig fint, inga bakutar eller stök. Det har verkligen blivit skillnad på honom, vilket jag tror beror på tre saker: omläggning av träningen (främst galopp programmet), genomgången av kiropraktorn samt att leran försvann från hagarna så hästarna har börjat röra sig och inte bara står och spänner sig. Men galoppen har gjort mycket för Taggen, att han började spänna av i kroppen.
 
Sen var det dags att lära känna Ellen lite. Hon var lite spänd och stressad men det är ju inte så konstigt när allt är nytt. Började med att jobba henne från marken utanför stallet, samma övningar som jag gör med Szum. Alltså först att hon ska gå på lliten volt runt mig, lite böjd i innersidan, och göra halter. Sen kunna rygga och flytta sidvärts. Ellen fattade rätt snabbt vad jag ville men hade lite svårt att koncentrera sig på mig, men det blir nog bättre när vi får jobba mera tillsammans. Satt sedan upp och red lite på lägdan bakom gästhuset. Först lite volter och halter för att checka av och sedan blev det några varv på slingan i skritt och trav. Det kändes rätt bra så vi ska nog kunna jobba bra i hop.
 
Eftermiddagen tillbringades hos Nylands Hästsportlag och sportlovskurs. Tre träningssugna tjejer hade hoppkurs och även om underlaget innan såg osäkert ut gick det fint att hoppa. Hästarna var laddade och hoppglada, alla satt kvar och tjejerna var trötta efteråt, precis som det ska vara. Dom fick jobba med bommar, små hinder på volt varvat med travhoppning och på eftermiddagen hoppade vi bana, "huset", på teorin pratade vi om upplägg av ridpass och träningen av hästen. Tror nog tjejerna var nöjda! På hemväg red jag en häst åt en kund, och väl hemma igen bråkade jag lite med några hösilagebalar. Nu är jag trött och slut så det får bli sängen nu!
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0