Olika tränare!

Dressyrträning i dag med, det gäller att ligga i! I dag red jag för Annelie i Ammer. Men innan vi kom så långt så jobbade jag unghästarna! I morse när jag vaknade var det -12 grader, så nu är det vinter på riktigt!
 
Först ut var Orvar, jag skrittade ut honom i skogen här hemma. Det gick jättebra även om han tittade på typ allt, men även om han tittar så går han fram bra. Sen var det Szums tur, han jobbade jag först från marken en stund utanför stallet. Sen hjälpte mig Malin så jag skrittade honom lite. Vi red en massa volter och halter, det kändes riktigt bra!
 
Så till träningen, Taggen kändes redan från början mycket bättre än igår. Det är väldigt intressant att rida för två olika tränare med samma häst dagarna efter varann. Jag tyckerbåda är kanon att rida för, men jag får jobba hästarna lite olika för dom. För den ena får jag börja jobba med innersidan, att få böjning och eftergift i den och därigenom få hästen lösgjord och i ramen. Och med den andra tränare får jag jobba mycket med att ha kontroll på yttersidan och genom det få hästen eftergiven i innersidan. Jag tycker inget är mer rätt än det andra, och det är väldigt utvecklande att rida för båda! Taggen kändes i alla fall fin med tanke på att han varit så spänd på slutet!
 
Har haft en liten ahaupplevelse i helgen. Märkte att när jag tar lite "spjärn i stigbyglarna" och sträcker upp mig så blir jag lite lättare i sitsen, och då lyfter Taggen upp ryggen! Inget konstigt egentligen men det var nyttigt att känna, det handlar ju bara om att jag får bättre balans och då är det ju givet att hans balans även blir bättre och att han får "mer plats" att lyfta ryggen när jag sitter rätt. Läge att vara ännu mer noga med sitsen nu så jag inte sittter och tynger ner ryggen på honom i onödan!
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0