Frusen fiskpinne!

Det har bara varit några få minusgrader i dag men jag har ändå frusit, hur ska jag överleva vintern?
 
Började med att rida ut Orvar, vi red själva i dag och det är ju lite mer spännade men han skötte sig bra. På hemvägen travade han uppför en lång backe och jag fick nästan hålla igen honom, så konditionen börjar komma och framåtandan är det inget fel på! Sen fick Räkan gå galoppprogrammet i lina, mer om detta komme i ett eget inlägg tänkte jag.
 
På eftermiddan blev det en dust med Szum. Jag tänkte tömköra nere vid vägen, och där brukar han ju vara lite stökig och det var ju precis det jag ville jobba med. Gick med honom dit och jag hade inte ens börjat sätta fast tömmarna innan han började hoppa och stöka... Så jag började först med att jobba med våra markövningar, det var mycket ludd i öronen hos honom i dag och jag fick jobba en stund innan jag var nöjd. Då satte jag på tömmarna och började tömköra, målet var avspänd och lösgjord skritt och det började rätt bra, han skrittade i alla fall. När skritten kändes bra tog jag det, så här i efterhand inte så bra beslutet, att prova lite trav. Direkt när han började trava försvanna kontakten med honom och han började studsa omkring, bocka och sparka. Det var bara att börja om från början, och efter en stunds tålmodigt jobb kunde han skritta lugnt i båda varv. Men jag provade ingen mer trav i dag, det får bli nästa projekt att kunna trava lugnt i tömmen på alla olika platser. En sak i taget, och det är verkligen så att när benen på honom börjar gå fort så försvinner kontakten med hjärnan...
 
Sen var det dags för nästa projekt, jag har tänkt att ta tag i att tömköra Taggen. Jag har gjort ett par försöka förut, för något år sedan, men gett upp då han blir väldigt spänd och sen försöker fly från det, jag har tyckt att det har varit svårt och inte känt att jag har kunnat lösa det själv. Nu känner jag mig lite mera van att tömköra stökiga hästar (tack Szum för det!) så jag tänkte göra ett nytt försök. Jag vill gärna kunna tömköra honom för det skulle verkligen vara ett bra jobb för honom. Vi får se om jag lyckas, började väldigt lätt och enkelt i dag. Höll till utanför boxarna, började göra e markövningar som jag gjorde i går och tömkörde sedan i skritt i båda varv. Trots att jag gjorde det så enkelt så spände han ändå till en gång och började jazza i sidled, men det blev inget mer. Vi ska jobba vidare lugnt och försiktigt!
 
På kvällen hade jag lektioner och efteråt var jag som en frusen fiskpinne! Jag undrar verkligen hur jag ska klara vintern om jag fryser redan nu!? Dags att investera i mer varma vinterkläder!
 
I dag hade Szum mycket ludd i öronen, hörde inte alls vad jag sa! Dags att ta fram saxen kanske? Bilden är sen tidigare i höstas, i dag hade jag mycket mera kläder på mig -och frös ändå!
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0