Fredagskänsla!

Det här med fredagsmys och fredagskänsla blir ju lite annorlunda när man som jag alltid jobbar fredagar men ofta är ledig andra dagar, när helgerna ofta är fyllda av jobb och andra aktiviteter och man inte har någopn familj att helgstöka med eller mysa. För mig är fredagskänsla mer sen kväll i stallet och ridning i mörkret. Så även i kväll!
 
Red först dressyr med Orvar här hemma. Vi jobbade med böjda spår som stora och små volter och åttvolt samt sidvärtsarbete. Jag vill ju börja hitta en inner och yttersida och därmed en ram på honom, få ett stöd på bettet och därmed få honom att jobba mer genom kroppen. Ett första steg för detta är ju att hästen går undan för den sidförande skänkeln, så därför har vi jobbat lite med det och med skänkelvikning. Skänkelvikning är ju, förutom att det är bra för att få hästen att gå undan sidförande skänkel, en bra övning för att hitta just ramen och dessutom är den ju lösgörande. Fick inte riktigt lika fin ridkänsla som när vi dressyrade förra helgen men han jobbade på bra.
 
Sen red jag ut på Taggen i mörkret, han var ovanligt lugn och cool. Resten av helgen ska, precis som i dag, ägnas åt jobb och ridning. Ungefär som vanligt alltså!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0