Tävling i dag igen!

I dag var det tävlingsdags igen! Denna gång hoppning på Näset utanför Sundsvall, jag hade Taggen och Malin åkte med Oliver. Och det var riktigt varmt, redan till första klassen som ändå gick tidigt. Då jag och Malin åkte själva utan hjälp med oss så var det baa att gilla läget och rida fram i både kavaj och väst, rätt varmt kan jag lova!

Första klassen var en 0,90m, och Taggen kändes riktigt fin! Det var en linje med räcke till oxer där han blev lite stark på räcket och sen släppte jag lite på oxern så dom två rev vi, i övrigt var han jättefin! Andra klassen var 1m, och banan var riktigt svår och tuff för att vara 1 meter på lokaltävling. Dessutom hade arrangörerna strul med högtalarna så på framhoppningen hördes ingenting och det blev uppehåll i tävlingen, vilket gjorde att framridningen blev alldeles för utfragen och med mycket väntan. Taggen kändes ändå på hugget, och hoppade riktigt fint på framhoppnngen. På banan fick vi problem i svängen till tvåan, en svår sväng som fler hade problem med, så vi kom snett på det. Sen hade vi även problem med en linje med oxer på böjt spår till kombinationen, vi kom väldigt nära in i kombinationen och han hoppade nästan stillastående in, så det blev två galoppsprång där i stället för ett... Men emellan dessa problem hoppade han jättebra! Och även om resultaten för dagen (8 fel första klassen och 12 fel andra klassen) inte kanske är jättebra så kändes han fin, och jag tycker han hoppar bättre och bättre hela tiden nu, så jag är ändå nöjd! Dessutom jobbade han på bra i värmen! För Malin gick det jättebra, hon var felfri i 90 klassen och hade en rivning (surt nog på första hindret) i 1 meter, riktigt bra jobbat och det märks att hon har hittat knapparna på honom nu!

Hemma igen så longerade jag Peppe, som förutom att jobba med galoppen, fick hoppa över den lägsta stocken som jag har här hemma, i lina! Det gick jättebra! Jag hann även hämta hö och avslutade kvällen med en ridtur med Corran. Det var riktigt mysigt och temperaturen var perfekt för att rida!

Vilken helg jag har haft, fullmatat med häst! Är riktigt sugen att träna vidare nu och ser fram emot sommarens tävlingar! Men nu blir det duschen och sen sängen!


Då det inte blev något fotat i helgen så bjuder jag på en bild från förra tävlingen i stället!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0