Markkänning!

I dag har jag haft markkänning, alltså ramlat av! Det är ju sånt som händer, men som tur är händer det inte så ofta!

Vi har varit till ridhuset i dag, den här gången hade jag med mig Corran och Taggen, och Malin hade såklart Oliver. Jag började att rida Corran som verkligen kändes jättefin i dag! Hade en grym känsla, speciellt i galoppen och hon var så himla rolig att rida! Vi jobbade en del med galoppen, travade lite bommar och avslutade med några låga språng på ett litet räcke.

Sen var det Taggen och Olivers tur, med dom var det hoppning som gällde! Vi hoppade lite enkla linjer som vi sedan satte i hop till en bana. Som framhoppning red vi travbommar-galoppfattning-hinder, som vi sedan vände på så det blev hinder-travbommar. En övning som jag använder mycket på lektioner och träningar.

Taggen kändes bra, speciellt när hindren är låga har jag en kanonkänsla och han är väldigt ridbar. Sen tappar jag lite ridbarhet (eller så ändrar jag min ridning kanske) när hindren blir något högre. Sen tittade han lite på ett hinder, ett plank, och när jag skulle hoppa det på banan så vägrade han på det. Första stoppet satt jag kvar, men han stannade igen, eller mer kastade sig åt sidan, och då var jag inte med. Så jag åkte av!

Jag gjorde inte illa mig utan blev mest arg att jag inte satt kvar. Upp igen, hoppade klart banan, det gick bra men blev lite okoncentrerat. Vi höjde lite och hoppade banan igen och då kändes det bättre! Återigen konstaterar jag att jag måste bli bättre på att rida honom i den lite större galoppen, eftersom jag gärna rider honom i kort galopp där jag har bra kontroll och lydnad på honom. Det gäller att få den känslan i den lite större galoppen också om vi ska kunna hoppa lite högre! Alltså bara att fortsätta träna!

Hemma igen red jag ut Räkan, i dag var det plusgrader och vägarna var mjuka och tålde mycket galopp. Härligt! På kvällen var jag i väg och hade en grupp som red dressyrinriktat markarbete. Fullt ös i dag alltså!


Finaste Corran som bjöd på en sån underbar ridkänsla i dag!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0