Inspänd!

I dag var det dags för lite nytt för Totte!

Började med att longera honom som vanligt i alla gångarter och båda varv, för att sedan sätta på honom en inspänning! Jag använder vanliga inspänningstyglar i läder med gummiring, och jag tycker det är bra för unghästarna att börja med inspänningstyglar i longeringen när man börjar rida dom. Det har främst två anledningar, dels är det bra för hästarna att vänja sig vid stöd i bettet, och att det finns ett "stopp". Många unghästar vill gärna dra i tyglarna och då är det bra med inspänning. Men sen är det ju även bra för hästarna att få lära sig gå fram till ett stöd och arbeta i rätt form, det har man tillbaka senare i utbildningen. Självklart har man inspänningstyglarna långa i början! Med Totte gick testet av inspänningen mycket bra!

Efter longeringen satt jag upp, Malin höll i och vi skrittade runt lite på banan. I dag kändes han mer avspänd än igår så efter en stund tog vi bort linan och jag red själv! Det gick lite segt men det gör det ofta i början så det är inget konstigt. Efter att vi kollat att jag kunde stanna, starta och svänga själv så satte vi på linan igen och gick ut på en liten promenad! Även nu var han jätteduktig!

Jag tycker nog den första tiden på inridningen är roligast! Det är en sådan adrenalinkick och underbar känsla när man sitter upp på hästen första gången, som i dag rider utan linan för första gången eller första uteritten utan ledare! Så roligt!

Även de andra hästarna har fått motion i dag, Corran fick trava bommar men kändes lite matt, Räkan red jag ut och Taggen fick hoppa lite i dag med. Han kändes mycket bättre i dag så jag är nöjd med att jag jobbade i genom fattningarna igår och sen fortsatte jobbet i dag, i stället för att slarva igenom jobbet och göra allt igår. En lektion med Malin hann jag också med, hon börjar få bra snurr på sin pålle nu!


Longering av Totte igår, utan inspänning!

Kommentarer
Postat av: MariaM-L

Duktig Totteman:) Vi tänkte väl komma förbi nåt, ev till helgen eller nästa. Har en sele på gång som vi ska låna med och prova på honom då om det går bra. Klappa om lillgubben från oss:)

2012-01-20 @ 08:48:52
Postat av: Nilla

Ni är så välkomna Maria!

2012-01-21 @ 00:41:09
URL: http://nillashast.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0