Blåst!

När jag kom hem från jobbet visade termometern på bara -3, jag klädde mig därefter och blev lite besviken när jag kom ut och det blåste småspik!

Red ut Taggen först, att rida ut honom ensam i mörker och blåst skulle kunna vara lite spännande men han skötte sig som en pärla! Dock blåste det snö av träden och det var inte så trevligt eftersom jag fick det både i ansiktet och innanför jackan!

Sen tömkörde jag Totte, han var verkligen superduktig! Det märks att hans ägare har tömkört mycket med honom, jag höll inte på så länge i dag och bara i skritt. Syftet med dagens pass var inte att han skulle göra av med en massa energi utan jag ville kolla av några grejer. Nämligen:
1. Jag ville kolla styrningen innan jag ska rida själv utan någon som leder. Den fungerade bra!
2. Jag ville prova att tömköra honom, för att senare kanske kunna tömköra ut eler liknande. Tömkörningen fungerade super!
3. Jag ville prova jobba honom på kvällen i lampans sken, blir ju lite andra skuggor då än på dagen. men han brydde sig inte alls!
4. Och att det blåste gjorde ju att det blev ännu mer miljöträning, det prasslade i ensilgeplasten och de andra grabbarna stod inne och gnäggade. Och det struntade Totte totalt i!

Blev alltså ett jättebra pass och jag är supernöjd med honom! Tycker det är bra att man kan jobba även de yngre hästarna i alla väder, även om jag kanske inte skulle rida ut en nyinriden unghäst i tex. storm. Jag försöker alltid ha ett syfte med varje ridpass, eller som i dag tömkörningspass. Det behöver inte alltid vara att träna saker med hästen utan att ge omväxling, avslappning eller busa lite kan också vara ett syfte!


Kommentarer
Postat av: julia

Hur länge ska Totte stå hos dig på inridning? Hur länge brukar träningshästarna vara hos dig?

2012-01-13 @ 00:41:32
Postat av: MariaM-L

Kul läsning:) Bra att han får vara ute i alla väder och även stå inne själv också. Hälsa honom från oss:)

2012-01-13 @ 08:36:18

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0