Frimärkssamling!

Allt har inte gått helt enligt planerna i dag, men nu i kväll känns det ändå rätt bra!
 
Började dagen med en dressyrlektion för Malin, innan jag drog i gång och red. Först ut var Taggen som skulle ridas ut, när jag skritade i väg tyckte jag han kändes lite ojämn men först trodde jag nog att jag inbillade mig, eller att han hade trampat på någon sten. Men det släppte inte och när jag provade lite trav så var han tydligt halt! Det var bara att gå hem igen, han har en misstänkt hovböld på gång. Inte så ovanligt att mina tunnsulade hästar får hovbölder så här på sommaren, men typiskt två dagar innan tävling. Nu hoppas jag bara att det är en hovböld och inget värre, och att det ska gå bra. Som tur är kan ju Räkan rycka in som reserv på tävlingen!
 
Sen red jag Peppe här hemma, longerade lite kort först för att träna galoppen. Red sedan och tränade att svänga i trav, vilket gick riktigt bra! Efter honom var det Corrans tur, men precis när jag suttit upp kom grannen som skulle hjälpa mig slå på Cornelis sko (som han trampade av sig igår, dvs samma dag som hovis varit här!!). Medan jag skrittade fram Corran i skogen skulle de fånga Cornelis, ingen av oss trodde väl det skulle vara några problem då grannen faktiskt varit med och fånga honom tidigare. Men Cornelis anade nog ugglor i mossen och drog i genom staketet, in till Räkan givetvis! Och där kom jag skrittande i godan ro... Men det löste sig snabbt, jag fångade in rymlingen och han fick på sin sko! Alltid händer det något!
 
Jag fortsatte mitt ridpass på Corran med lite dressyr, men vi var båda lite för uppjagade och okoncentrerade för att det skulle bli riktigt bra. Men jag hade bra tryck i henne i dag i alla fall, och hade jag varit lite mer fokuserad hade det nog blivit riktigt bra!
 
Efter lite mat och stök lastade vi Cornelis och Räkan och åkte till Ammer. Där hoppade jag först Räkan, hon har inte hoppat på typ tre-fyra veckor så jag tyckte det kunde vara en bra ide inför hennes inhopp på tävlingen på lördag. I början kändes det inte alls bra, hon gick med handbromsen i och var väldigt okoncentrerad. Eller egentligen var hon koncentrerad, men på vart Cornelis var i stället för på mig... Men det släppte efter ett tag och då kändes det riktigt bra, den känslan tar vi med oss!
 
Och sen var det dags för Cornelis tur, han var mycket mer avspänd än när jag red i ridhuset för några veckor sen och kändes stundtals riktigt fin. Nu börjar det märkas att det går framåt med honom, och det är så kul! Ska försöka ladda upp lite film från dagen, men det blir inte i kväll. Men senare under helgen kan ni söka på nillas hast på You Tube. En bra avslutning på en rörig dag, där jag under en stund på mitt på dagen funderade på om frimärken kunde vara en trevlig hobby!
 
Jag och Räkan i dag i Ammer!
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0